02/10/2009 | Yazar: Seçin Tuncel

5 Ekim Pazartesi günü kendi yüreğimim yanında başka kalp atışları duyacağım, bu Ankara adliyesinde 09:50 de sabırsızca Şahin Öğüt’ün Duruşmasını bekleyen feminist kadınların kalp atış

5 Ekim’de Duruşmaya! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

5 Ekim Pazartesi günü kendi yüreğimim yanında başka kalp atışları duyacağım, bu Ankara adliyesinde 09:50 de sabırsızca Şahin Öğüt’ün Duruşmasını bekleyen feminist kadınların kalp atışları…

1 Ekim 2009 tarihinde sonuçlanan, hakkında açılan ‘cinsel saldırı’ suçundan 15 yıl 6 ay ceza alan Şahin Öğüt, geçmişte bir iki duruşma dışında mahkemelere gelmeye tenezzül etmemişti.
 
Herhalde ‘nüfuslu babam sayesinde yine nasıl olsa yırtarım’ diye düşünen Öğüt, kadınlara ve çocuklara tecavüzden hakkında açılan sayısız davadan yırttı. Savunmasının birinde ‘onlar da nasıl olsa kadın olmayacak mı?’ diyen, diyebilen, Şahin Öğüt’ün büyük olasılıkla karar duruşması olacak dava 7. Ağır ceza’da görülecek.


Feministler bugüne kadar davanın takipçisi oldular, o gün ve karar gününden sonra da tacize ve tecavüze sessiz kalmayacaklarını bir kez daha haykıracaklar.


Etiketler: kadın
İstihdam