05/06/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

‘LGBTİ+’lar tüm baskılara ve engellemelere karşı barış, eşitlik ve özgürlük taleplerini dile getirecek ve bu talepleri için mücadeleye devam edecek!’

5. İzmir Onur Yürüyüşü: Alışın, gitmiyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“LGBTİ+'lar tüm baskılara ve engellemelere karşı barış, eşitlik ve özgürlük taleplerini dile getirecek ve bu talepleri için mücadeleye devam edecek!”

Bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Onur Haftası, programı 5. İzmir Onur Yürüyüşü ile kapattı. 18:00’da Alsancak ÖSYM binası önünde toplanan yüzler, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni gökkuşağına boyadı.

Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklamasında özgürlük talebinin altı çizildi:

“Merhaba! Bu sene beşincisi düzenlenen İzmir Onur Yürüyüşü’yle sizleri selamlamanın gururunu yaşıyoruz. Bizler tüm baskılara, tehditlere, ötekileştirmelere rağmen direnen LGBTİ+'lar olarak beşinci kez İzmir'den sesleniyoruz: Alışın gitmiyoruz!”

“Geçtiğimiz sene mesai bitiminde valilik tarafından yasaklanan arkasından kolluk kuvvetlerince engellenmeye ve dağıtılmaya çalışılan 4. İzmir Onur Yürüyüşü’nde her şeye rağmen alanı terk etmeyen ve yürümeyi başaranlara da selam olsun!”

“Orta doğuda IŞİD barbarlığının, Rusya Hükümeti tarafından yürütülen eşcinsel propaganda yasağının, Çeçenistan’da kurulan eşcinsel toplama kamplarının ve daha pek çok ülkede erkek egemen heteroseksist devlet baskısının, tehdit ve engellemelerin altında ezilmeye çalışılan ve tüm bunlara direnen LGBTİ+'lara da selam olsun!”

“Geçtiğimiz senelerde birlikte yürüdüğümüz arkadaşımız Asya Gökalp ve her yürüyüşte kamerasıyla bize destek olan Kazım Kızıl nezdinde bugün OHAL sürecinde açılan keyfi davalardan dolayı aramızda olamayan tüm dostlarımıza da selam olsun!”

“Bizler, lezbiyenler geyler, biseksüeller, translar, interseksler, queerler ve tekçi cinsel dayatmalar altında ezilmeye çalışılan tüm cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinden kişiler olarak ne kadar görmezden gelinsek de okulda, iş yerinde, fabrikada, sendikada, sokakta, parklarda, mecliste kısacası her yerde vardık, varız ve var olacağız!”

“Beşinci kez sizleri selamladığımız yürüyüşümüzde bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki LGBTİ+'lar tüm baskılara ve engellemelere karşı barış, eşitlik ve özgürlük taleplerini dile getirmeye ve bu talepleri için mücadele etmeye devam edecektir.”

“Baskı şiddet ahlaksa biz ahlaksız!”

Basın açıklamasının ardından kitle Kordon’a geçerek halaylarla ve danslarla kutlamalara devam etti. 

Fotoğraflar: Gözde Demirbilek / Kaos GL


Etiketler: yaşam
İstihdam