14/08/2017 | Yazar: Demhat Aksoy

Bir haftalık yoğun bir programın ardından Trans Kampı sonlandı.

6. Trans Kampı sona erdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bir haftalık yoğun bir programın ardından Trans Kampı sonlandı.

Pembe Hayat’ın bu yıl altıncısını düzenlediği Trans Kampı yedi günlük yoğun bir programın ardından “Geçiş Süreci Atölyesi” ve “Sosyal Medyada Kullanılan Dil Oturumu” ile son buldu.

Geçiş süreci

Geçiş Süreci Atölyesi’nin yürütücülüğünü Eda Demir ve Deniz Eren Mutlu yaptı. Geçiş sürecinde yaşanan sıkıntılara ve sürecin ne tür zorluklar getirdiğine değinen atölye yürütücüleri, farklı birçok noktaya da dikkat çekti.

Deniz Eren Mutlu, Medeni Kanun’un 40. Maddesi üzerinden ve vaka örnekleri ile trans erkek geçiş süreci deneyimlerini aktarırken, “Geçiş sürecindeki kişiler için en ufak bilgi büyük önem taşır. Saç kesimi bile önemlidir. Ben bu noktada kişilere nereden başlamak istediğini sorarım” dedi. Kişilerin hassasiyetlerini göz önünde bulundurdukları bir süreçte ilerlediklerinden bahsetti. Geçiş süreci ameliyatlarının zorlukları ve hukuki alanda verilen emsal kararlara değindi.

Eda Demir ise trans kadın geçiş sürecini hormon süreci ve estetik ameliyatları süreci olarak iki farklı noktada ele aldı.

Alternatif küfürler mümkün mü?

“Sosyal Medyada Kullanılan Dil” oturumunun yürütücülüğünü Hande İmbat yaptı.

Katılımcılar sosyal medyada kullandıkları küfürleri kağıtlara yazdı. Kağıttaki küfürlerin erkliği beslediğine, transları edilgenleştirdiğine ve ötekileştirdiğine değinen Hande, “Daha çok kadın olma hali üzerinden küfürlerin edildiğini gördük. Bu atölyede erkek tecrübesine sahip kadınlar, kadın tecrübesine sahip erkekler olarak bizim bu küfürleri nasıl kullandığımızı görmemiz gerekiyor” dedi.

Cinsiyetçi küfürlerin seks işçiliği alanında savunma mekanizması olup olamayacağını tartışan katılımcılar, kamp sonrası alternatif küfür atölyesinde buluşabileceklerini söylediler.

Son olarak kamp değerlendirmesiyle 6. Trans Kampı sona erdi. (Pembe Hayat)

*2017 Trans Kampı, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın finansal olarak desteklediği ve Pembe Hayat ile Kaos GL derneklerinin birlikte yürüttüğü Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında gerçekleştirilmektedir.


Etiketler: yaşam
İstihdam