10/06/2019 | Yazar: Kaos GL

İzmirli LGBTİ+’lar bu yıl Onur Haftası’nda “Yürümek yetmez, şehrin tamamını istiyoruz!” diyerek tüm hafta sürecek etkinlikler düzenliyor.

7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası: Yürümek yetmez, şehrin tamamını istiyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmirli LGBTİ+’lar bu yıl Onur Haftası’nda “Yürümek yetmez, şehrin tamamını istiyoruz!” diyerek tüm hafta sürecek etkinlikler düzenliyor.

İzmir Onur Haftası, 17-23 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Haftanın tam programı bugün açıklandı.

Gönüllülerin emekleriyle düzenlenen Onur Haftası’nda, İzmirli LGBTİ+’lar bu yıl “Yürümek yetmez, şehrin tamamını istiyoruz!” diyerek tüm hafta sürecek etkinliklere yer verecek. 2013 yılında “Biz burada homofobiye çiğdem deriz!” sloganıyla yola çıkan 1. İzmir Onur Yürüyüşü’nden bu yana, LGBTİ+’ların politik ufku ve hayalleri çok daha geniş. İkili cinsiyet sisteminin yarattığı baskıcı her tür fobiye karşı, farklarımızla ve her şeye rağmen bir arada durmanın yollarını bulmak için, İzmir Onur Haftası LGBTİ+’ları çeşitli etkinliklerde birbirimizle konuşmaya, tartışmaya ve keşfetmeye çağırıyor.

Bir gelenek olarak daima haftanın son Pazar günü yapılan Onur Yürüyüşü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin 23 Haziran’da tekrarlanması kararı üzerine, bu yıl 22 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek:

“Saat 18:00’de Eski Leman Kültür’ün önünde buluşarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir kez daha gökkuşaklarımız ve sloganlarımızla “Alışın, Buradayız, Gitmiyoruz!” diyeceğiz. Hepimizin Onur Haftası kutlu olsun!”

7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nda neler var?

İzmir Onur Haftası; İstanbul’da, Ankara’da ve son olarak ODTÜ’de yasaklanan yürüyüşlerimizin LGBTİ+ hareketindeki önemini bir kez daha hatırlamak için, açılış gününde Onur Yürüyüşleri konulu fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.

Ocak ayında İzmir’de bir polis tarafından öldürülen trans kadın Hande Buse Şeker’in davası Onur Haftası’na denk geliyor:

“21 Haziran Cuma sabahı bu davanın takipçisi olduğumuzu, nefrete ve transfobiye karşı yasa istediğimizi duyurmak için hep birlikte adliyede buluşacağız.

“Ezildiğimiz yerlerden kimliklerimizi var ettiğimizin bilinciyle, biseksüel+ kimlikler üzerine bir görünürlük atölyesi ve interseks mücadelesinin nereye vardığı üzerine bir söyleşi yapacağız. Bunun yanı sıra, Mülteci LGBTİ+’ların Deneyimleri, LGBTİ+’ların Barış Politikası ve Queer Vegan Söyleşisi, LGBTİ+ hareketi ile farklı politik alanları birlikte düşüneceğimiz etkinlikler olacak.

“Bu yıl Onur Haftası’nda queer’liğimizi doya doya yaşamak, cinselliğimizi ve cinsiyetimizi ifade ettiğimiz yolları alabildiğine esnetmek istiyoruz. Bu amaçla oyuncak bebeklerde bile cinsiyet bırakmayacağımız bir Queer Oyuncak Atölyesi, erkeklik ve güç ilişkilerini masaya yatıracağımız bir Erkeklik Atölyesi ve şehrimizde artık yapılmasının zamanı gelmiş olan Drag King Atölyesi gerçekleştireceğiz. Ayrıca BDSM oyunlarımız daha da zevkli olsun diye bir Bondaj Atölyesi ve cep dostu bir Cinsel Oyuncak Yapım Atölyesi bizleri bekliyor.

İzmir’imizin “queer değeri” Queer Elizabeth, Onur Haftası şerefine vereceği bir konserle aramızda olacak. Ayrıca olmazsa olmazlarımızdan Halay Atölyesinde sokaklara taşacak, jilet gibi gömleklerimiz ve dallı güllü abiyelerimizle hep birlikte şereflendireceğimiz bir Queer Gazino ile geceye devam edeceğiz.

“22 Haziran Cumartesi günü yapacağımız Onur Yürüyüşü’nün ardından, nihayet Pazar günü vegan bir piknikle haftanın yorgunluğunu çıkarmayı planlıyoruz.”

Etkinlik mekanları ve detaylar İzmir Onur Haftası sosyal medya hesaplarından duyrulacak.


Etiketler: yaşam
İstihdam