06/01/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

Üç çocuğa 7. İzmir Onur Yürüyüşü’ne katıldıkları ve “yasaklara aykırı hareket ederek 2911 sayılı Kanun'u ihlal ettikleri” iddiasıyla kamu davası açıldı.

7. İzmir LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne katıldıkları iddiasıyla üç çocuğa kamu davası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, yasak öncesi son etkinliği olan duvar boyamada “Her yürüyüşüm, Onur Yürüyüşü!” demişti.​

Üç çocuğa 7. İzmir Onur Yürüyüşü’ne katıldıkları ve “yasaklara aykırı hareket ederek 2911 sayılı Kanun'u ihlal ettikleri” iddiasıyla kamu davası açıldı ve cezalandırılmaları talep edildi.

 Davanın ilk duruşması 14 Ocak 2020 günü saat 11.40'ta İzmir Adliyesi’nde görülecek. Aynı nedenle ifadeleri alınan yetişkinlerin ise soruşturmaları devam ediyor.

“Asıl suç olan; barışçıl yürüyüşü yasaklamaktır”

İzmir LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, insan hakları savunucularını destek olmaya davet etti:

“İzmir'in geleneği haline gelmiş, son derece barışçıl olan, dünyanın her yerinde yapılan onur yürüyüşünün İzmir Valiliği tarafından yasaklanmasının hukuka aykırı olduğunu yürüyüş günü de açıklamıştık. Yasak kararının iptal edilmesi için açılan davalar devam etmektedir.”

“Barışçıl, demokratik ve hakkımız olan bir yürüyüşe katılmak suç değildir. Asıl suç olan; barışçıl yürüyüşü yasaklamak, zaten dağılmış olan bir gruba orantısız şekilde müdahale etmek ve yürüyüşe katılanları cezalandırma ile tehdit etmektir.”

“7. İzmir Onur Haftası Komitesi olarak çocukları dahi cezalandırmak isteyen bu özgürlük düşmanı ve LGBTİ+fobik tutumu kabul etmiyor, tüm insan hakları savunucularını arkadaşlarımıza destek olmaya davet ediyoruz.”


Etiketler: insan hakları
nefret