03/10/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Pembe Hayat Derneği’nin bu yıl yedincisini düzenlediği Trans Kampı sona erdi.

“7. Trans Kampı hepimiz için çok iyileştiriciydi” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat Derneği’nin bu yıl yedincisini düzenlediği Trans Kampı sona erdi.

Pembe Hayat Derneği’nin 24-29 Eylül tarihlerinde yedincisini düzenlediği Trans Kampı sona erdi. Farklı şehirlerden 30 transın katılımıyla gerçekleşen kampta, beden, HIV, geçiş süreci, hukuk gibi farklı alanlarda atölyeler gerçekleşti.

Trans Kampı katılımcıları Baran Ergenç ile “Kendi Kendine Beden”, Av. Emrah Şahin ve stajyer Av. Betül Aydemir ile “Hukuk”, Janset Kalan’ın yürütücülüğünde “Stratejik Planlama ve Risk Analizi”, Tekin Tutar’ın katıldığı “Her Yönüyle HIV”, Gülkan Noir’in yürüttüğü “Cinsiyet, Etiket, Mukâvemet”, Emirhan Deniz Çelebi ile “Erkeklik”, Şennur Ören’nin moderasyonuyla da “Geçiş Süreci” atölyelerini takip etti.

Pembe Hayat’tan Derin Akıllı’nın kapanış konuşması ile sona eren Trans Kampı kampın düzenleyicilerinden Şirvan Çayan KaosGL.org’a değerlendirdi.

“8. Trans Kampı için inanılmaz fikirler çıktı”

Çayan kampın iyileştirici gücünün yanında Pembe Hayat Derneği’nin yeni dönem çalışmaları için de ilham verici olduğunu aktardı: “7. Trans Kampı hepimiz için çok iyileştiriciydi. Özellikle içinde bulunduğumuz yasaklar silsilesinde bir arada oluyor olmak hepimize iyi geldi. Orada pek çok arkadaşımızı da andık; “Erkeklik Atölyesi” sonrası izlediğimiz Voltrans'la Aligül'ü, kapanış partisinde Sezen Aksu'dan Aşktan Ne Haber ile Boysan'ı ve Zeliş'i dans ederek... Uyumlama sürecine yeni başlayan genç translar ve uyumlama sürecini tamamlamış genç transların bir araya gelmesi ve deneyim aktarımı herkes için güçlendiriciydi. Kamptan aynı zamanda Pembe Hayat'ın önümüzdeki dönemde neler yapacağının çıktılarını da aldık ve 8. Trans Kampı için inanılmaz fikirler çıktı.”


Etiketler: yaşam
İstihdam