13/05/2020 | Yazar: Kaos GL

SPoD’un LGBTİ+ Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve İçtihatlar başlıklı 8. Avukat Eğitimi için başvurular başladı.

8. Avukat Eğitimi için başvurular açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ilkini 2012 yılında düzenlediği LGBTİ+ Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve İçtihatlar başlıklı 8. Avukat Eğitimi’ni dijital ortamda gerçekleştireceğini duyurdu.

LGBTİ+ alanında uzman hukukçuların sayısının artması inancıyla düzenlenen eğitimde  “LGBTİ+ Temel Kavramlar”, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararlarında Ayrımcılık Yasağı”, “Trans Uyum Süreci ve İnterseks Olma Hali”, “Kabahatler Kanunu/ Bekçiler/ TCK Kıskacında Seks İşçiliği”, “İstihdamda Ayrımcılık”, “Sağlık Hakkına Erişim ve LGBTİ+’lar”, " Medeni Hukuk Özelinde LGBTİ+’lar (Miras Hukuku, Evlat Edinme vb. Başlıklar)", “Yasaklar/İfade-Örgütlenme Özgürlüğü ve LGBTİ+lar”,”Uluslararası Koruma Hukuku ve LGBTİ+ Hakları”, “Askerlik Muafiyeti” başlıkları, alanda yıllardır çalışan uzman avukat ve akademisyenler tarafından anlatılacak. Eğitim sonunda ise aktarılanların örnek vaka çözümleri ve atölye çalışmalarıyla uygulamaya dökülmesi de amaçlanıyor.

Ne zaman?

8. Avukat Eğitimi, dijital bir platformda 28-29-30-31 Mayıs tarihleri 12:30-17:30 saatleri arasında 4 yarım gün sürecek şekilde gerçekleştirilecek. 4 yarım gün boyunca tüm atölyelere katılmayanlara sertifika verilemeyecek. Hukuk fakültesini bitirmiş sınırlı sayıda katılımcı kabul edilecek. Program, kabul alan başvurucularla paylaşılacak.

Eğitime katılmak isteyenlerin 15 Mayıs 2020 saat 18.00’e kadar başvuru formunu tıklayarak doldurması gerekiyor. Başvuru sonuçları en geç 20 Mayıs 2020 tarihinde e-posta ve/veya telefon yoluyla iletilecek.

Her türlü soru ve bilgi için hukuk@spod.org.tr e-mail adresi üzerinden SPoD Hukuk ve Adalete Erişim Alanı ile iletişime geçebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam