11/03/2008 | Yazar: Deniz Gökhan

8 Mart’ın coşkuyla kutlandığı yerlerden biri de İzmir Bornova’ydı.

8 Mart’ta İzmir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı 8 Mart’ın coşkuyla kutlandığı yerlerden biri de İzmir Bornova’ydı. Kaos GL İzmir ve Amargi İzmir’den kadınların da katıldığı eylemde “Susma haykır, eşcinseller vardır!” sloganı atıldı. Deniz Gökhan’ın haberi.

İzmir bu sene katılımın yüksek olduğu bir 8 Mart yaşadı. Partilerden sivil toplum örgütlerine farklı gruplardan pek çok kadın, savaştan ataerkilliğe, namus cinayetlerinden şiddete hep bir ağızdan "hayır" dediler.

İzmir'de 8 Mart, Konak ve Bornova olmak üzere iki farklı yerde kutlandı. Konak'ta kutlanan 8 Mart erkeklerin de katılımına açıkken, Bornova'daki sadece kadınların katıldığı bir eylem oldu.



Kaos GL İzmirli kadınlar, Amargi İzmir’den kadınlarla birlikte Bornova'da yürüdüler. Saat 12.00’de Bornova Stadyumu’nun önünde toplanmaya başlayan kadınlar, meydandaki Hükümet Konağı’na kadar yürüdüler.



Kaos GL İzmir ve Amargi İzmir’den kadınlar “Ar değiliz, zar değiliz, mal değiliz, feministiz biz feministiz!”, “Geceleri, sokakları, meydanları vermeyeceğiz!”, “Eşcinseller susmayacak, susmayacaklar susmayacak!”, “Gelsin baba, gelsin devlet, gelsin koca, gelsin cop, inadına isyan inadına özgürlük!”, “Susma haykır, eşcinseller vardır!”, “Homofobiye, savaşa, şiddete, namus cinayetlerine, heteroseksizme, ataerkilliğe hayır!”, “Öldürmeyeceğiz, ölmeyeceğiz, kimsenin namusu olmayacağız!” sloganlarını attılar ve “İtaat etmiyoruz!”, “Cinsel yönelim ayrımcılığına son!”, “Devlet elini bedenimden çek!”, “Teşhirci değil travestiyiz”, “Şiddet her yerde, devlet nerede?”, “Kadınlar örgütlenmeye, barışı örgütlemeye”, “Haddimi bilmiyorum”, “Sevişmek için izin almayacağım”, “Bedenimiz, emeğimiz, kimliğimiz bizimdir”, “Zorunlu heteroseksüellik, insanlık suçudur” yazılı dövizler taşıdılar.


Etiketler: kadın
İstihdam