24/03/2020 | Yazar: Kaos GL

80’lerde Lubunya Olmak oyunu koronavirüs ve karantina günlerinde evde kalanlar için artık Youtube’ta.

“80’lerde Lubunya Olmak” artık Youtube’ta! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mekan Artı, koronavirüs sebebiyle 80’lerde Lubunya Olmak oyununu herkese açık şekilde Youtube kanalına yükledi.

Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin sözlü tarih çalışmasından uyarlanan oyun ilk kez 2013 yılında seyirciyle buluşmuştu. 2018 yılına kadar sahnelerde kalan 80’lerde Lubunya Olmak oyununu Youtube’a yükleyen Mekan Artı şöyle dedi:

“Değerli takipçilerimiz; Dünya genelinde yayılan ve ciddi kayıplara sebep olan koronavirüsü (Covid -19) salgını sebebiyle zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmamanın önemini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Mekan Artı olarak evde kaldığınız süreci daha kolay, keyifli ve tiyatrodan uzak kalmayarak geçirmeniz için oyunlarımızı YouTube kanalımızdan sizlerle buluşturmak istiyoruz. Bundan böyle HER PERŞEMBE geçmiş yıllarda sahne almış bir oyunumuzu siz tiyatroseverlerin erişimine açıyoruz. Yayınlanacak kayıtların hiç birinin yayınlanmak üzere çekilmediğini, tiyatromuzun arşivine konmak üzere çekildiğini bilmenizi isteriz. Bu nedenle bazı oyunların görüntü kalitesinde veya kaydında aksamalar olabilir. Anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.

“Bu hafta yayınlayacağımız ilk oyun 2013-2018 yılları arasında sahnelenmiş ve büyük ilgi görmüş “80’lerde Lubunya Olmak”! “80’lerde Lubunya Olmak” oyununda en genci bugün 50 yaşında olan dört Trans birey bize Türkiye’de Lubunya olmanın genel ve özel tarihini anlatıyorlar. İyi Seyirler Dileriz! Haftaya yeni bir oyunla görüşmek üzere! NOT: Oyunları tiyatro sahnesinde, birlikte izlemek için şimdilik #EvdeKal

Metin: Siyah Pembe Üçgen Derneği İzmir

Uyarlama/Yönetim: Ufuk Tan Altunkaya

Proje Koordinasyon: Didem Kaplan

Proje Danışmanı: Ozan Ünlükoç

Proje Asistanı: Ömer Kaan Aydın

Tema Müzik: Emre Akad

Oyuncular

Ayşe Gülerman

Burcu Şeyben

Elit Çam

Neşem Akhan

OYUN SÜRESİ

70 dk

İyi seyirler…


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam