09/05/2017 | Yazar: Kaos GL

80’lerde Lubunya Olmak, Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında seyirciyle buluşacak.

80’lerde Lubunya Olmak, Ankara’ya geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

80’lerde Lubunya Olmak, Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında seyirciyle buluşacak.

Bu yıl 12.si düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın programı açıklandı. “Emeğin Queer Politikası” temasıyla yapılacak buluşma kapsamında 80’lerde Lubunya Olmak oyunu da Ankaralı seyirciyle buluşacak. Oyun; 14 Mayıs’ta Neva Palas Otel’de sahnelenecek.

Mekan Artı seyircisini 1980’lerde bir pavyona davet ediyor ve trans bireylerin hayatlarına ortak ediyor!

Türkiye’de lubunya olmanın genel ve özel tarihi

12. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında gerçekleşecek olan “80’lerde Lubunya Olmak”ta, en genci bugün 50 yaşında olan dört trans birey bize Türkiye’de lubunya olmanın genel ve özel tarihini anlatıyorlar.

Oyunda deneyimlerini paylaşan dört trans birey bize kendi hikayelerini anlatıyorlar ve parklarda, üçüncü sınıf otellerde, randevuevlerinde, gece kulüplerinde, Pürtelaş’ta, Bayram Sokak’ta, Dolapdere’de, sokaklarda, karakollarda, kışlalarda yaşamak için direnen, hayata delicesine tutunan ve çoğu zaman birbirlerinden başka sarılacak kimsesi olmayan Lubunya bireylerin gözünden bu ülkenin korkunç bir döneminin korkunç hikayesini gözler önüne seriyorlar.

İzmir’de faaliyet gösteren Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin 2012 yılında yayınladığı aynı adlı kitaptan uyarlanan oyun Ufuk Tan Altunkaya tarafından sahneye uyarlandı. Tamamen, gerçekleştirilen söyleşilerden oluşan metinde, hiç bir değişikliğe gidilmeden, trans bireylerin kendi kelimeleri ile sahne uyarlaması gerçekleştirildi.

Metin: Siyah Pembe Üçgen Derneği İzmir
Uyarlama/Yönetim: Ufuk Tan Altunkaya 
Proje Koordinasyon:Didem Kaplan 
Proje Danışmanı:Ozan Ünlükoç 
Proje Asistanı:Ömer Kaan Aydın 
Tema Müzik:Emre Akad 
Oyuncular
Ayşe Gülerman
Burcu Şeyben
Elit Çam
Neşem Akhan 
OYUN SÜRESİ
70 dk
SAAT 20:30
Bilet 20 TL 

Biletleri Noxus Bar'dan ya da etkinlik günü Neva Palas otelden alabilirsiniz. Noxus barın adresi şöyle; Meşrutiyet Mahallesi, No:, Selanik-2. Cd. No:74, 06420 Çankaya/Ankara

12. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın tam programı için tıklayınız.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam