24/01/2020 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat LGBTİ+ Derneği’nin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği KuirFest’in gösterim ve etkinlikleri bugün beş farklı mekânda başlıyor.

9. KuirFest bugün ne izleyecek? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Kavak Yelleri / Los Días Particulares filminden bir sahne

Pembe Hayat LGBTİ+ Derneği’nin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği KuirFest’in gösterim ve etkinlikleri bugün başlıyor.

Banu Alkan’ın sahne aldığı açılış partisi ile başlayan Festival bugün beş farklı mekânda sinemaseverleri ağırlıyor. Institut Français, Vault34 ve Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’ndeki etkinlikler şöyle:

Institut Français’de saat 14:00’da IQMF Kısaları’nı saat 16:00’daki Türkiye’den Kuir Kısalar filmleri izleyecek. Mekânda günün son etkinliği de İspanya yapımlı Roser Olıver, Lluís Montserrat’ın yönetmenliğindeki “Geçiş/Uyum” belgesel film gösterimi.

Vault34’de ise 13:30’da Tariz Kısaları / Lover Shorts, 15:00’da Lubunyalık Bir Ömür Boyu kısaları, 17:00’da Mezipatra Kısaları / Mezipatra Shorts bölümlerini izleyebilirsiniz. Vault34’te günün son filmi de Chucho E. Quintero yönetmenliğindeki Meksika yapımlı Kavak Yelleri filmi.

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nin programı da 13:00’da başlıyor. Mekânın ilk etkinliği Koli Koliye Bakar! kısaları. Program saat 15:00’da Lavinya kısaları ile sürüyor. Saat 17:00’daki Almanya yapımı Kulüp Splendida / Club Splendida dizisini ise saat 18:00’daki Fransa, 1995 yapımlı Küründen Dolapta / The Celluloid Closet belgeseli izleyecek.

Salt Galata’da bugün bir gösterim ve bir söyleşi var. Mekânda saat 17:30’da Jules Rosskam’ın yönetmenliğini üstlendiği Ataerkil Ritüeller / Paternal Rites belgeselini saat 19:00’daki “Dönüşen Hikayeler” söyleşisi takip edecek.

Altyazı Sinema Derneği’ndeki gösterim ise Tim Wolff’un yönettiği Ben Moshanty. Beni seviyor musun? / I'm Moshanty. Do you love me? belgesel filmi.

9. KuirFest’in ayrıntılı programına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam