20/01/2020 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat Derneği’nin bu yıl dokuzunsunu düzenleyeceği sinema festivali KuirFest, “Küür Belgesel Geliştirme Atölyesi” düzenliyor.

9. KuirFest’ten “Küür Belgesel Geliştirme Atölyesi” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat Derneği’nin bu yıl dokuzunsunu düzenleyeceği sinema festivali KuirFest 23 Ocak’ta İstanbul’da başlıyor.

Festival atölyelerinden “Küür Belgesel Geliştirme Atölyesi” kurmaca dışı sinemanın geliştirme, prodüksiyon ve post-prodüksiyon evrelerini kapsıyor. Atölyede hikâye, yapım ve fonlama, etki ve dağıtım gibi başlıklarda kolaylaştırıcıların yönlendirmesi ve sorularıyla katılımcılar hem kendi projelerini geliştirecek hem de diğer projelere destek verecek.

Kuir bakış açısıyla “sinemacılığa alttan üstten, önden arkadan yaklaşımlarla” yapılacağı belirtilen atölye çalışmasına Metin Akdemir, Rüzgar Buşki, Burcu Melekoğlu ve Vuslat Karan kolaylaştırıcılığını üstlenecek.

25 Ocak Cumartesi günü 10:30 – 17:30 arasında düzenlenecek olan atölye, toplamda 7 saat sürecek. Katılımcıların karşılıklı olarak birbirlerinin yaratıcılıklarını sorgulayacakları ve geliştirmeleri hedeflenen bu keyifli atölyede, katılımcı sayısı 6 kişi ile sınırlı.

Atölyeye katılmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

9. KuirFest programı açıklandı

3 atölye, 7 söyleşi, 2 parti, 78 film ve birçok filmin yönetmenini İstanbul ile buluşturan festival; Dünya’nın dört bir yanından kuir hikâyeleri programına dâhil ederek, #DönerizElbet hashtagiyle Ankara’dan yola çıkıyor.

İkisi uluslararası film festivallerinden olmak üzere toplam 11 seçkiyi bir araya getiren 9. Pembe Hayat KuirFest’e; institut français, Vault24, Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, Altyazı Sinema Derneği, The Circle, Salt Galata, Feminist Mekân, SPoD, Babylon ve Anahit Sahne ev sahipliği yapacak.

Festivalin ayrıntılı programına buradan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler: kültür sanat
nefret