06/03/2008 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin düzenlediği ‘Türkiye’de Eşcinsel Olmak’ söyleşi dizisi başlıyor.

9 Mart’ta ‘Türkiye’de Kadın ve Eşcinsel Olmak’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin düzenlediği “Türkiye’de Eşcinsel Olmak” söyleşi dizisi başlıyor. Dizinin ilk konukları Kaos GL’den Burcu Ersoy ve Pazartesi dergisi yazarlarından Ayşe Düzkan olacak. 9 Mart Pazar günü Ankara’da gerçekleşecek söyleşinin başlığı “Eşcinsel ve Kadın Olmak”.

Kaos GL’nin [[Türkiye'de Eşcinsel Olmak!]] adlı projesi “Türkiye’de Kadın ve Eşcinsel Olmak” söyleşisiyle başlıyor.

9 Mart Pazar günü Anarres Cafe’de yapılacak adlı söyleşinin konuşmacıları Kaos GL aktivisti Burcu Ersoy ve feminist yazar Ayşe Düzkan olacak.

Burcu Ersoy’un Türkiye’de eşcinsel kadın olmanın getirdiği zorluk ve sorunları konuşacağı söyleşide, Ayşe Düzkan Türkiye’de kadın olmayı anlatacak.



2002’de Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olan Burcu Ersoy, 2007’den beri Kaos GL dergisinin Yayın Kurulu üyesi. Ersoy, aynı zamanda Kaos GL’de kadınlara yönelik çalışmaları yürütüyor.

1987’de çıkan ‘Feminist’ dergisinin kurucularından olan Ayşe Düzkan, yayın hayatına 1995 yılında başlayan ‘Pazartesi’ dergisinin yazarlarından. 2005 yılında Nobel Barış Ödülü'ne Türkiye'den aday gösterilen dört kadın arasında yer alan Düzkan, yazı ve söyleşilerini Star gazetesinin eklerinde sürdürüyor. ‘Behiç Aşçı Kitabı’, ‘Erkekliğin Kitabında Yazmaz Bu’ ve ‘Çalar Saat’ kitaplarının da yazarı olan Düzkan’ın Haziran adında bir kızı var.

Devam edecek

“Türkiye’de Eşcinsel Olmak” söyleşi dizisi “Eşcinsel ve Sanatçı Olmak”la devam edecek. 22 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek söyleşiye sanatçı Erinç Seymen katılacak.

*“Türkiye’de Kadın ve Eşcinsel Olmak”

*Tarih: 9 Mart 2008, Pazar

*Saat: 16:00

*Yer: Anarres Cafe - Konur Sokak, 13/15, Kızılay-Ankara

Ayrıntılı bilgi için:

Kaos GL

GMK Bulvarı 29/12, Demirtepe-Ankara

Tel: 0 312. 230 0358 / 12

E-posta: bilgi@kaosgldernegi.org

*Konuyla ilgili haberler:

[[Türkiye'de Eşcinsel Olmak!]]


Etiketler: kadın
İstihdam