26/03/2019 | Yazar: Kaos GL

“Ana Akıma Çentik: Bedenlerimiz, Duygularımız, Başkalıklarımız ve Mücadelemiz” temasıyla 9. SPoD Bahar Semineri, teorik çalışmaları ve saha araştırmalarını bekliyor.

9. SPoD Bahar Semineri: “Ana Akıma Çentik: Bedenlerimiz, Duygularımız, Başkalıklarımız ve Mücadelemiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Ana Akıma Çentik: Bedenlerimiz, Duygularımız, Başkalıklarımız ve Mücadelemiz” temasıyla 9. SPoD Bahar Semineri, teorik çalışmaları ve saha araştırmalarını bekliyor.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), gelenekselleşen bahar seminerlerinin dokuzuncusunu düzenliyor.

9. SPoD Bahar Semineri’nde, “Ana Akıma Çentik: Bedenlerimiz, Duygularımız, Başkalıklarımız ve Mücadelemiz”  teması üzerinden queer teori ve insan hakları mücadelesi konularında Türkiye ve Dünya gündemini yakalayabilmek, farklı açılardan düşünmek, tartışmak ve paylaşmak için bir arada tartışılacak konu başlıkları şöyle:

- Beden (Bedenselleşme, beden imkânlarının sınır aşımı, beden politikaları, bedenlerin hiyerarşisi, biyomedikal teknolojilerin normlara etkisi, Sakatlık, etnisite, cinsiyet, toplumsal cinsiyet ve cinselliği biyopolitika, beden ve duygu politikalarıyla birlikte düşünmek)

- Duygu Politikaları (Şefkat, arzu, sevgi, neşe ve olumsuz duygular, duygu teorisinin direnişe etkileri)

- Direniş biçimleri

- Performatiflik kuramı

- İlişkiler, dostluklar, akrabalıklar, aile

- Duygu, ilişki ve beden imkânlarının sınır aşımı

- Yaralanabilirlik, kırılganlık, parçalanabilirlik

- Emek, sömürü

- Ayrımcılık(lar) ve mücadele

Katılmak için 

4-5 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Hrant Dink Vakfı Havak Salonu'nda gerçekleşecek olan 9. Bahar Semineri’ne sunumlarıyla katkıda bulunmak isteyenlerin 9 Nisan 2019 Pazar günü bitimine kadar kısa bir özgeçmiş ile 400 kelimelik bir sunum özetini akademi@spod.org.tr adresine göndermesi gerekiyor.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam