05/08/2010 | Yazar: Semih Varol

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Amerika B

ABD Başkanı Obama da 8. Maddeye Karşı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, Kaliforniya eyaletinde eşcinsel evliliklerini yasaklayan 8. Madde'nin Federal Mahkeme tarafından bozulmasını "maddenin bölücü ve ayrımcı olduğunu" söyleyerek destekledi.
 
Obama'nın  açıklamasının ardından Kaliforniyali eşcinseller şimdi ABD Anayasa Mahkemesi'nin 8. Madde ile ilgili vereceği kararı bekliyor.

The Advocate'e konuşan Beyaz Saray sözcüsü, "Başkan Obama, bölücü ve ayrımcı olması nedeni ile 8. maddeye karşı bir konuşma yaptı. Başkan Amerikalı LGBT’lerin eşitliğini teşvik etmeye devam edecek" dedi.

Kıdemli (üst düzey) Beyaz Saray danışmanı David Axelrod, perşembe sabahı MSNBC’de yaptığı açıklamada; Barack Obama’nın eşcinsel evliliği desteklemediğini fakat “sosyal haklar (sosyal yardım) ve diğer konularda” eşitliği desteklediğini söyledi.

“Başkan eşcinsel evliliklere karşı fakat gey ve lezbiyen çiftler için sosyal haklar (sosyal yardım) ve diğer konularda eşitliği destekliyor.  Axelrod, MSNBC’de yaptığı açıklamada bunun kendi kontrolü altında federal kurumlarda yürürlüğe girdiğini söyledi.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam