16/12/2010 | Yazar: KAOS GL

ABD'de eşcinsel askerlerin kimliklerini saklamadan orduda görev alm

ABD Ordusu Eşcinsel Askerleri Görmezden Gelmeyecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı ABD'de eşcinsel askerlerin kimliklerini saklamadan orduda görev almalarının önündeki engellerin kaldırılması yolunda önemli bir adım atıldı.

ABD Başkanı Barack Obama yönetimi, kamuoyunda "Sorma, Söyleme" olarak bilinen, eşcinsellerin orduda kimliklerini gizlemeden görev yapmalarını engelleyen düzenlemenin değişmesi için uzun süredir uğraş veriyordu. 

Bu kapsamda eşcinsellerin önündeki bu engelin kalkmasını sağlayan tasarı geçen hafta Senato'ya gelmiş, ancak tasarı Cumhuriyetçi senatörlerin çabaları sonucu yeterli desteği alamamıştı. Şimdi Temsilciler Meclisi'ne gelen tasarı, Meclis'te 175'e karşı 250 oyla kabul edildi. 

Tasarının yasalaşması için ABD Senatosu'nda da onaylanması gerekiyor. Senato'da tasarıya destek veren Demokrat senatörler, tasarının geçmesi için gereken 60 oya sahip olduklarını ve yılbaşından önce tasarının Senato'dan da geçmesini beklediklerini dile getiriyorlar. 

ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton döneminde, 1993 yılında hayata geçirilen ve eşcinsellerin kimliklerini gizli tutmaları koşuluyla orduda görev yapabilmelerine imkan veren "Sorma, Söyleme" uygulaması yüzünden, 13 binden fazla askerin ordudan uzaklaştırıldığı belirtiliyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam