24/07/2015 | Yazar: M A

ABD’de eşcinsel haklarında yakın zamandaki değişimlere rağmen, hak savunucuları yüz binlerce LGBT gencin ailesi tarafından reddedildiğini tahmin ediyor.

ABD’de LGBT gençler evsizlik tehlikesiyle karşılaşıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ABD’de eşcinsel haklarında yakın zamandaki değişimlere rağmen, hak savunucuları yüz binlerce LGBT gencin ailesi tarafından reddedildiğini tahmin ediyor. Bu çocuklardan birçoğunun sonu New York’ta evsizlik ile sonuçlanıyor.

ABD'de bir eylemden: Eşcinsel kimliğimden dolayı evsizim

Evsiz LGBT gençlere en çok kalacak yer tahsis eden Ali Forney Center’da, 1400 kadar genç her yıl kalacak yer bulmaya çalışıyor ve 150 kadar genç de hâlâ merkezin listesinde sıralarının gelmesini bekliyor.

Ancak bu hafta, bu sorun biraz hafifledi. Pazartesi, Merkez yeni bir alan için çığır açıcı bir etkinlik düzenledi. Birçok hak savunucusu, oluşum lideri ve LGBT genç beklenmedik bu bağışı kutladılar.

Evsiz LGBT gençler için örnek uygulama

Ali Forney Center’ın 2005’de sadece 12 gence kalacak yer sağlayabildiği zamanlarda “Golden Girls” starı Bea Arthur, New York’a oluşumu desteklemek için gelmişti. Tek kişilik “Bea Arthur on Broadway: Just Between Friends” adlı gösterisinden 40.000 dolar merkez için sağlamış ve kişisel bağışlarına da devam etmişti.

Ancak Arthur 2009 yılında yaşama gözlerini yumunca, dernek; kira, gıda ve maaşları ödeme konusunda zorluklar yaşıyor. Merkezin yöneticisi Carl Siciliano mal sahibi tarafından açılan davalarla mücadele etmeye çalışıyor.

Siciliano işe vardığı gün, Arthur’un yakın arkadaşlarından biri Ali Forney Center’ın Arthur’un desteklediği yardım kuruluşları listesinin başında olduğunu söylüyor. Haftalar sonra, 300.000 dolar değerindeki çek Arthur’un mirasından ellerine ulaşıyor.

Siciliano pazartesi toplanan kalabalığa şunları söyledi: “Ekonomik durgunluğun en yüksek olduğunu noktada, bu harika hediye ve destek olmadan nasıl hayatta kalırdık bilmiyorum.”

Bea Arthur evi olacak olan binaların yenilenme süresinin şehtin sonları ve özel bağışlar kullanılarak gelecek ay başlatılması bekleniyor. New York City meclis üyesi ve  LGBT parti yönetim kurulu üyesi günü şöyle özetledi: “Bu sadece harç ve tuğladan fazlası. Bu bence, şehir boyunca uzanan bir umut işareti. Bu şehrin önemsemek istediği en hassas durumdur.”

Birçok evsiz LGBT genç evsizler için sığınakların kendileri için güvensiz olduğunu ve LGBT’lere özel olarak yapılmış sığınaklara ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret