26/10/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

‘Daha fazla saklanmıyorum. Sırf Olimpiyatlarda yer almış sağlam bir oyuncuyum diye maske takmayı bıraktım"

ABD’li Voleybolcu Sykora Lezbiyen Olduğunu Açıkladı. Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Stacy Sykora lezbiyen olduğunu açıkladı.
 
“Çok hatırlamıyorum ama kazadan sonra her şey değişti. Başlangıçta çok geçmeden hem fiziksel, hem de zihinsel olarak geri döneceğimden emindim; ama zaman geçiyordu ve ben iyileşmiyordum. Endişelenmeye başlayıp bir an evvel toparlanmak istedikçe daha da endişeli bir hale gelip kitlendim.
 
Sonunda biraz olsun rahatlamayı ve kendi hayatım hakkında düşünmeyi başardıktan sonra düşünce yapım tamamen değişti: artık hayatımın her gününü sonuna kadar yaşamak istiyorum!
Bir ara antrenmandan önce bir şeyler yiyip içmek gibi aptalca dertlerim vardı ya da sahada elimden geleni yapmaya çalışırken bitap düşüyordum. Artık değil. Voleybol hayatımda hep oldu ve bu yüzden her antrenmanda elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum; ama saha dışında da bir hayatım var: Hayatımı harcamak istemiyorum; çünkü insanın başına her şeyin gelebileceğini gördüm.”
Kaza, Stacy’nin başına 2011’de geldi ve o zamandan beri kendisi tamamen bu felsefeyi benimsiyor.
“Daha fazla saklanmıyorum. Sırf Olimpiyatlarda yer almış sağlam bir oyuncuyum diye maske takmayı bıraktım. Hem iyi yanlarım, hem de zayıflıklarım var ve tıpkı kendimi sahada saklamadığım gibi artık aşk hayatımda da saklamıyorum. Bir kız arkadaşım var ve onunla mutluyum.
 
Bununla ilgili bir sıkıntısı olan varsa ve eşcinselliğimi kabul etmiyorsa üzgünüm; ama ben böyle mutluyum ve en önemlisi de bu zaten.
Kazadan önce başka kız arkadaşlarım da olmuştu; ama önceden onları saklama eğilimindeydim. İlk kez açıkça söylüyorum. Bir kız arkadaşım var ve bu da benim iyi bir oyunca ya da iyi bir insan olmama engel değil.”
 
Bu yeni ilişkiyi böylesine açık yaşamak Stacy’nın yeni hayatının bir parçası.
“1998’den beri ailemden ayrı yaşıyorum: Genelde yalnızdım ve annemi babamı hiç aramazdım. Artık hayatımı paylaşacağım biri var ve her akşam onunla olmak için eve dönmeye can atıyorum. Shivonn artık benimle, ben de ailemi her gün aramaya başladım. Kısacası, hayatımı sonuna kadar yaşıyorum; bugün ölecek olsam en azından beni mutlu eden şeyleri yapıyor olayım diye. 
Hep yalnız öleceğimi düşünürüm, o yüzden de sevdiğim insanlarla geçirdiğim her anın tadını çıkarıyorum.”

Stacy Sykora, geçen yıl Brezilya’da atlattığı otobüs faciasının ardından çok güçlü bir kişi haline geldi. Paylaştığı yaşam deneyimleriyle kendisine daha da saygı duyuyoruz. “Lezbiyen” bir oyuncu olarak açılması hiç de kolay bir iş değil. Bazıları artık ona hayranlık duymuyor olabilir; ama kalbimizin derinlerinde biliyoruz ki artık çok daha fazla hayranı var.  


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam