26/11/2009 | Yazar: Atilla Demir

2006 yılında Stonewall Yılın Politikacısı ödülüne layık görülen Cathy Ashton, Avrupa Birliği’nin Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi seçildi.

AB’nin Yeni Dış İşleri Temsilcisi Cathy Ashton Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2006 yılında Stonewall Yılın Politikacısı ödülüne layık görülen Cathy Ashton, Avrupa Birliği’nin Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi seçildi.

2007-2008 yılları arasında Lordlar Kamarası Başkanlığını üstlenen Ashton, görevi boyunca eşcinsel haklarının güçlü bir savunucusu olurken ve önemli düzenlemelerin üst komisyona geçmesinde önderlik etti.

Ashton’un seçilişini yeterli dış ilişkiler tecrübesine sahip olmadığı gerekçesi ile eleştirenler bulunmakta. Radyo 4 adlı radyoya konuk olan Ashton “Önümüzdeki aylarda ve yıllarda, bu iş için en uygun kişi olduğumu göstermeyi amaçlıyorum” dedi.
 
“Sanırım çok küçük bir kesim benim en uygun seçim olduğumu söyleyecektir, ama bu görev için son derece uygun, son derece başarılı birçok aday tanımaktayım. Umarım ki yeteneklerim sonunda benim uygun bir seçim olduğumu gösterecektir”
 
Başbakan Gordon Brown, Ashton’un seçimini değerlendirirken, “İngiltere’ye, Avrupa Komisyonunda ve Avrupa Konseyinde güçlü bir temsiliyet verecek” dedi.
 
Ashton, Brown’ın kabinesine Temmuz 2007’de katıldı.
 
1983-89 yılları arasında BITC*’de eşitlizlikle mücadele başkanlığını yürüttü. Engelliler üzerine İşveren Forumunun ve Windsor bursunun kuruculuğunu yaptı. 1999 yılında Lady ünvanını aldı. 2004 yılında Anayasal İşler Bakanlığı (DCA) Meclis Müsteşarlığına atandı. 2001 yılında Eğitim Bakanı oldu. 2005 yılında yılın bakanı ve yılın lady’si secçildi. 2008 yılında Peter Mandelson’ın yerine AB komiseri oldu
 
* Business In The Community (BITC): İngiltere’nin sosyal sorumluluk sahibi 700 şirketi ve dünyada kurumsal sosyal sorumluluk üzerine çalışan 90 kuruluşunun buluşma noktası. 28 Kasım 2007’de Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) ile işbirliğine başlayan BITC böylece artık Türkiye’de de aktif olarak gönüllülük alanında çalışıyor.
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam