06/06/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Bursa Özgür Renkler Derneği sizi bu Pazar gerçekleşecek “Açılma Sohbeti”ne davet ediyor.

“Açılmak bir arada olmamızın en güzel vesilesiydi” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bursa Özgür Renkler Derneği sizi bu Pazar gerçekleşecek “Açılma Sohbeti”ne davet ediyor.

Fotoğraf: Bursa Özgür Renkler Derneği aktivistleri 1 Mayıs alanında, 2018

Bursa Özgür Renkler Derneği, Haziran ayı etkinlik takviminde yer verdiği “Açılma Sohbeti” 10 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

Deneyim paylaşımı güçlendiriyor

“Açılma Sohbeti” etkinliği hakkında KaosGL.org’a bilgi veren Bursa Özgür Renkler Derneği’nden Semih Özkarakaş, açılma sohbetlerinin her ayın 2. Pazarı yapıldığını hatırlattı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Açıldıktan sonra hayatımızda ne değişti ya da değişmedi üzerine deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Bu deneyim paylaşımları da biz LGBTİ+’lar için ne kadar da güçlendirici ve bizi bir araya getirici olduğunu gözlemliyoruz. Herhangi birimiz açılsa da açılmasa da asla yalnız olmadığını, olmayacağını hissettirmek/hissetmek bizi daha umutlu hala getiriyor”

“Bazılarımız için kendimizle barışmak, bazılarımız içinse yeniden doğmak”

Dernek sosyal medya hesabından paylaştığı etkinlik çağrısında “Açılmak neydi” diye soruyor:  “Açılmak, bazılarımız için kendimizle barışmak, bazılarımız içinse yeniden doğmaktı. Açılmak, ‘Ben de varım, buradayım’ demekti. Açılmak bir arada olmamızın en güzel vesilesiydi. Aslında açılmak sonu olmayan bir mücadeleydi.”

Açılmanın, açılmaya dair aile ve çevre pratiklerinin konuşulacağı; katılımcıların dayanışarak kendi açılma yöntemlerinin pekiştirildiği “Açılma Sohbeti” 10 Haziran Pazar günü, saat 14:00’te Dernek’te olacak.

Özgür Renkler Derneği hakkında daha ayrıntılı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili haber:

Özgür Renkler’in Haziran etkinliklerini takviminize not ettiniz mi?


Etiketler: yaşam
İstihdam