25/02/2013 | Yazar: Deniz Aka

Kendisi açılmadan medyada ifşa edilen trans-erkek Rüzgar Erkoçlar’ın maruz kaldığı ayrımcılığa karşı bir imza kampanyası başlatıldı.

Kendisi açılmadan medyada ifşa edilen trans-erkek Rüzgar Erkoçlar’ın maruz kaldığı ayrımcılığa karşı bir imza kampanyası başlatıldı. Mühim Hadiseler Enstitüsü’nün change.org sitesinde başlattığı kampanya “Rüzgar trans bir erkektir, ayrımcılık yapılamaz” adını taşıyor.

 
Kişinin kendisini hangi cinsiyetle özdeşleştirdiğini açıklayıp açıklamamanın bireysel bir karar olduğunun altını çizen Mühim Hadiseler Enstitüsü, ifşaat girişimini, nefret söylemini ve nefret suçlarını kınayarak şunları belirtti: Bu karar, hem "bireyin kendi bedeni üzerinde söz sahibi olma hakkı”yla, hem de “özel hayatın gizliliği” ile koruma altına alınır. Bir bireyin, cinsiyet kimliğine ilişkin "başkaları tarafından" yapılan ifşaat karşısında yargıya başvuru yapma, suç duyurusunda bulunma ve dava açma hakkı doğar.
,
“Benim bedenim, benim hayatım. Kimseye laf düşmez” twit’i ile cinsiyet kimliğini ifşa eden Erol Köse başta olmak üzere hakkında yazılanlara cevap veren Rüzgar Erkoçlar’a destek giderek artıyor. 

 

 

Etiketler: yaşam
nefret