11/11/2019 | Yazar: Kaos GL

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük: “Davanın takipçisi olacağımızı ilan ediyor, uğradıkları hukuksuz müdahaleye karşı durmaya, hepimizin özgürlüğünü savunmaya, ODTÜ’nün ve diğer üniversitelerinin özgürlük alanlarını korumaya, Anayasal hak olan gösteri, toplantı, yürüyüş ve eylem hakkının engellenemeyeceğini hatırlatırım.

Adana Barosu: “9. ODTÜ Onur Yürüyüşü davasının takipçisiyiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

9. ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne katılmaları gerekçesiyle 18 öğrenci ve 1 akademisyen için açılan dava yarın saat 9:05’te Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlıyor.

“LGBTİQ+ hakları temel insan haklarındandır!”

Av. Veli Küçük, başkanı olduğu Adana Barosu’nun davanın takipçisi olacağını duyurdu.

“Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, öğrencilere gönderdiği e-postayla, 10 Mayıs'ta yapılması planlanan 9. Onur Yürüyüşü'nün yasaklandığını açıklamıştı. Öğrenciler Onur Yürüyüşü için toplanmaya başladıkları sırada ODTÜ yönetimi, iktidarın baskı, nefret, şiddet, LGBTİQ+ fobik politikalarını desteklemiş ve polisle beraber saldırıya ortak olmuştu.”

“Yaşanan ağır polis şiddetiyle beraber 22 kişi gözaltına alınmıştı. Ardından yapılan boykotla tüm ODTÜ bileşenleri ve özgürlük bilincine sahip kurumlar saldırıyı, ayrımcılığı, nefreti kabul etmediğini ilan etmişti. Ardından saldırılar kesilmemiş ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan öğrencilerin bursları hiçbir soruşturmaya dahi tabi tutulmadan kesilmişti. Şimdiyse gözaltına alınmış 1’i akademisyen 18’i öğrenci olmak üzere 19 kişi için dava açıldı. Öğrencilere ve öğretim görevlilerine saldıran polisler hakkında ise herhangi bir işlem yapılmamıştı.”

“ODTÜ’de gerçekleşen ODTÜ Onur Yürüyüşü ve ülkenin genelindeki tüm Onur Yürüyüşleri, kampüs içerisindeki eylemler Anayasa'nın ayrım gözetmeksizin herkese tanıdığı barışçıl toplantı ve gösteri hakları kapsamındadır. LGBTİQ+ hakları evrensel insan haklarının kapsamında olup, LGBTİ+’lara yönelik nefret evrensel bir suçtur. Bütün bunların yanında özgürlüklerin her zaman yuvası olmuş ODTÜ’de yapılan baskı ve saldırılar ODTÜ geleneğine aykırıdır.”

“Davanın takipçisi olacağımızı ilan ediyor, uğradıkları hukuksuz müdahaleye karşı durmaya, hepimizin özgürlüğünü savunmaya, ODTÜ’nün ve diğer üniversitelerinin özgürlük alanlarını korumaya, Anayasal hak olan gösteri, toplantı, yürüyüş ve eylem hakkının engellenemeyeceğini hatırlatırım.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam