28/03/2013 | Yazar: Hayriye Kara

Kaos GL Derneği, Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı’nın üçüncü çalıştayını 30 Mart 2013’de Adana Tabip Odası’nda yapacak.

Kaos GL Derneği, Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı’nın üçüncü çalıştayını 30 Mart 2013’de Adana Tabip Odası’nda yapacak.

 

Çalıştaya Av. Veysel Ok, Av. Fırat Söyle, Av. Rozerin Seda Kip, Av. Ahmet Toköz, Av. Hayriye Kara eğitmen olacak katılacak.

 

LGBT’lerin hukuki alanda en fazla sorun yaşadıkları alanlar üzerine vaka-analizleri yapılacak. Adana çalıştayında, Trans geçiş süreci, Askeriye-Rapor Alma Süreci, İfade ve Örgütlenme Özgürlüğü, Nefret suçları, Çalışma Hayatı, Barınma Hakkı – Ev mühürlenmeleri, Kabahatler kanunu, İşkence Kötü Muamele konuları ele alınacak.

 

Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağına hukuk@kaosgl.org adresine mail atarak kayıt yaptırabilirsiniz. 

 

Kaos GL’den Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı

 

Kaos GL olarak 2007 yılından beri düzenli olarak LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) bireylerin insan hakları ihlallerini izlemeye ve raporlaştırmaya çalışıyoruz. İşkence, kötü muamele, yaşam hakkı, mahremiyet hakkı gibi temel haklar alanında izleme yaparken bir yandan da bu hakların ihlallerinin yargı sürecini de izlemek amaçlarımız arasında.

LGBT bireylere yönelik insan hakları ihlallerini izleme ve raporlama sırasında sıkça sorduğumuz soruların başında “adalet” tanımı geliyor çünkü LGBT bireyler yönelik insan hakları ihlalleri genellikle cezasız kalıyor.

 

LGBT bireyler hem deşifre olacakları, hem de adaletin tecelli etmeyeceği düşüncesiyle yargıya başvurmuyorlar. Yargıya başvuran LGBT bireyler ise daha işin başında yargı sürecinde cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimlikleri nedeniyle ayrımcılığa uğrayacaklarını ve adaletin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği bilgisini zihinlerinin bir köşesinde tutmak zorunda kalıyorlar. Aslında mağdur olmayı göze alarak yargı sürecini başlatıyorlar.

 

Bu alanda yaşadığımız sıkıntılardan bir diğeri ise homofobi ve transfobi konusunda duyarlı avukatların sayısının az olması ve bu alanda çalışan avukatlar arasında bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri bir ağın olmaması.

Bütün bu süreçler LGBT bireylerin adalete erişimini zorlaştırıyor.

Kaos GL olarak Homofobi ve Transfobi Karşıtı Avukat Ağı ile bu alanda çalışmak isteyen avukatların bilgi ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşabilecekleri bir ağ kurmak istiyoruz.

 

Homofobi ve Transfobi Karşıtı Avukat Ağı çalışması kapsamında, Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Adana-Mersin’de LGBT alanında çalışmak isteyen avukatlarla LGBT Davaları Çalıştayları düzenleyecek.

Bu çalıştaylarda, Uluslararası Sözleşmelerin iç hukukta uygulanması, AİHM içtihatları, Türkiye’den dava örnekleri ve bu davalarda karşılaşılan sorunlar, vaka analizlerinin yapılacağı atölye çalışmaları yoluyla avukatlar arasında bilgi ve deneyim aktarımının sağlanması hedeflenmektedir.

 

Kaos GL Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı

30 Mart 2013 Adana Çalıştayı

Program

 

09.00 - 10.00           Kayıt – Tanışma

Umut Güner, Kaos GL

Av. Veysel Ok Taraf Gazetesi

Av. Fırat Söyle SPOD, LAMBDA İstanbul

Av. Rozerin Seda Kip SPOD

Av. Ahmet Toköz Pembe Hayat

Av. Hayriye Kara Kaos GL

10.00 – 10.45          Ayrımcılık, Homofobi, Cinsel Yönelim/Cinsiyet Kimlikleri, Umut Güner, Kaos GL

10.45 – 11.00          Kahve Arası

11.00 – 12.00          İfade ve Örgütlenme Özgürlüğü – Kaos GL Pornografi Sayısının Toplatılması

                              LAMBDA İstanbul Kapatılma Davası, Av. Veysel Ok

12.00 – 13.30          Öğle Yemeği

13.30 – 15.15          Trans geçiş süreci/Kısırlaştırma/Kamu Düzeni/ AİHM Süreci, Av. Hayriye Kara

                              Askeriye-Rapor Alma Süreci, Av. Hayriye Kara

                              Barınma Hakkı – Ev mühürlenmeleri/Avcılar Dosyası, Av. Rozerin Seda Kip

15.15 – 15.30          Kahve Arası

15.30 – 17.30          Nefret suçları, Çalışma Hayatı – Ahmet Yıldız Davası

                              Halil İbrahim Dinçdağ Davası, Av. Fırat Söyle          

                              Kabahatler kanunu, İşkence Kötü Muamele- Pembe Hayat Aktivisti Trans Bireyler

                              Görevi Yaptırmamak için Direnme, Kamu Malına Zarar, Hakaret Dosyası, Av. Ahmet Toköz

İletişim: hayriye@kaosgl.org

Yer: Adana Tabip Odası Reşatbey Mahallesi 6.Sk. No:8 Seyhan/Adana

 

Fotoğraf: Adana Çukurova Eşcinsel İnsiyatifi 8 Mart Arşivinden 


Etiketler: insan hakları
nefret