12/03/2013 | Yazar: Ozan Dolunay

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün devamı niteliğinde 10 Mart Pazar günü Adana’da yapılan yürüyüşe Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi ile Mersin LGBT üyeleri birlikte katıldılar

Adana Rengârenk Direniyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Çukurovalı LGBT’ler Adana’da 10 Mart Pazar günü düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşüne katıldılar.
Mersin’den Adana’ya 8 Mart’ta gökkuşağı dalgalandı
 
Bölge genelinde kararlı ve cesur adımlar atan LGBT’ler bu yıl Mersin ve Adana’da kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşlerine ilk kez gökkuşağı bayraklarıyla katıldılar.
 
Adana Kadın Platformu tarafından 8 Mart Cuma akşamı düzenlenen yürüyüşün ardından 10 Mart Pazar günü de Adana’da yürüyüş ve miting yapıldı.
 
Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi ilk etkinliğin ardından Pazar günü yapılan 8 Mart mitingine de kendi pankartları ve gökkuşağı bayrakları ile katıldı.
 
Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi ile Mersin LGBT üyeleri birlikte yürüdüler
 
8 Mart Dünya Kadınlar Gününün devamı niteliğinde 10 Mart Pazar günü Adana’da yapılan yürüyüşe Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi ile Mersin LGBT üyeleri birlikte katıldılar.
 
Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi üyeleri sabah Mersin LGBT üyelerini karşıladı ve bölgenin iki topluluğu Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde kitleye dahil oldular. Adana ve Mersinli LGBT’ler buradan Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılacak miting için yürüdüler.
 
Yürüyüş sırasında eşcinsel topluluklarının en büyük desteği Sosyalist Feminist Kolektif üyesi kadınlardan gördüler.
 
Velev ki İbneyiz, Kadınız, Eşcinseliz, Emekçiyiz!
 
Bölge genelinde ilk kez kararlı ve cesur adımlar atan eşcinsellerin gökkuşağı bayrağı altında şu sloganları attılar:
 
Susma haykır kadına şiddete hayır!
Susma haykır, eşcinseller vardır!
Genel ahlak! Kimin ahlaki genel ahlak!
Teşhirci değil, travestiyiz!
Susma haykır! Eşcinseller vardır!
 
LGBT’lerin taşıdığı dövizlerin bazılarında ise şu ifadeler yazıyordu: “Eşcinsel ve Transseksüel Kanlarıyla Kirlenmiş Ahlakınız Batsın!”, “Trans Kadınlar Vardır!”, “Velev ki İbneyiz, Kadınız, Eşcinseliz, Emekçiyiz!”, “Mersin LGBT Burada!”  
 
Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi ve Mersin LGBT burada!
 
Adana’da Pazar günü gerçekleşen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitinginde Çukurova Eşcinsel İnisiyatif ve Mersin LGBT topluluklarının isimleri de okundu. “Ahmet Yıldız’ı katleden, trans İrem’i katleden homofobik ve transfobik devlete karşı mücadele eden Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi ve Mersin LGBT burada” açıklaması yapıldı.
 
Yürüyüş sonrası Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi, Mersin LGBT ve Sosyalist Feminist Kolektif üyeleri bir cafe’de dinlenip günün değerlendirmesini yaptılar ve hoş vakit geçirdiler.

Etiketler: yaşam
İstihdam