26/02/2017 | Yazar: Ömer Aydın

Adana’da KHK ile ihraç edilen, açığa alınan ya da hakkında soruşturma başlatılan akademisyenler açık ders vermeye başladı.

Adana’da açık dersler başladı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Adana’da KHK ile ihraç edilen, açığa alınan ya da hakkında soruşturma başlatılan akademisyenler açık ders vermeye başladı.

Kanun Hükmünde Kararnameler’le (KHK) ihraç edilen, açığa alınan ya da hakkında soruşturma başlatılan akademisyenlerin “Sokak Akademisi” adı altında verdiği açık dersler Adana’da da başladı.

24 Şubat’ta Adana Ziraat Mühendisleri Odası’nda “Linç Kültürü, İnsan Hakları ve Ceza Hukuku” başlığıyla yapan Adana Sokak Akademisi’nin ilk dersini görevinden uzaklaştırılan Yrd. Doç. Dr. Günal Kurşun verdi.

“Yazıp, söyleyip, çizdiğimiz için ihraç ediliyoruz”

Üniversitelere yapılan baskılara değinen Kurşun, “Önemli olan bizleriz” dedi:

“Üniversitelerde birçok insana haklarında soruşturma bile açılmadan sadece yazıp, söyleyip, çizdiği için ihraç ediliyor. Ama zaten bizim akademide olma sebebimiz düşünce üretmek. Mekan üniversite ile aynı şey değildir. Üniversite, akademi çok daha büyük bir anlam ifade ediyor. Önemli olan benim, önemli olan sizsiniz, önemli olan bizleriz. Bizler burada bilgi paylaşa biliyorsak bu bir güçtür. Esas korktukları şeyde budur. Bizler burada bu bilgileri paylaştıkça ‘Linç Kültürü’ zayıflıyor ve onlar bunu istemiyorlar.” 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam