08/03/2015 | Yazar: Sercan Ceyhan

Queer Adana, 7 Mart’ta yapılan Dünya Kadınlar Günü mitingine ‘Öteki kadınlar da alanda’ diyerek katıldı.

Queer Adana, 7 Mart’ta yapılan Dünya Kadınlar Günü mitingine “Öteki kadınlar da alanda” diyerek katıldı.
 
Adana’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 7 Mart Cumartesi günü miting düzenlendi. Dünya Kadın Yürüyüşü etkinlikleriyle çakışmaması için bu yıl bir gün önce yapılan mitinge Queer Adana “Öteki kadınlar da alanda” diyerek katıldı.
 
Miting, 7 Mart Cumartesi saat 14.00’da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden başladı. Kitle Kasım Gülek Köprüsü üzerinden Uğur Mumcu Meydanı’na giderek burada eylemi sonlandırdı.
 
“Erk sistemin kabul etmediği kadınlar olarak geldik”
 
Queer Adana, mitinge “Öteki Kadınlar da Alanlarda” yazılı bir ozalit ile katılarak “Erk sistemin kabul etmediği kadınlar olarak geldik” vurgusu yaptı. Yürüyüşte lezbiyen, biseksüel kadın görünürlüğü, trans kadınların hakları ve nefret cinayetlerine karşı sloganlar atıldı. Birçok kadın örgütü Queer Adana sloganlarına eşlik ederek destek verdi.
 
Queer Adana’ya diğer kadın örgütlerinden destek
 
Queer Adana’nın arkasında yer alan Kampüs Cadıları sıklıkla “Homofobik devlet, transfobik devlet”, “Nerdesin aşkım, burdayım aşkım” sloganlarını atarak homofobiye karşı seslerini çıkardılar.  SDP’li Kadınlar da alanda “Seks işçilerinin Hakları İnsan Haklarıdır” yazan bir pankart açtılar.
 
Arka arkaya yer alan Queer Adana ve Kampüs Cadıları Kasım Gülek Köprüsü üzerinde isyan koşusu yaptılar. Kadın cinayetlerine, eril tahakküme, tecavüze, homofobiye, transfobiye karşı isyan çığlıklarını yükselttiler.
 
Queer Adana, mitingde trampedleri ve şarkılarıyla alanı coşturdu. Alanda halaylar çekildi. Halayların ardından miting sonlandırıldı. 

Etiketler: kadın
nefret