12/03/2015 | Yazar: Gözde Demirbilek

benim için "yâr yanına geleceğim" ile başlayan türkçe pop tarihinin teslimiyetçiliğe olan aşkı

adını BDSM ile andırabilecek güçte 9 türkçe pop eser Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
(yazar notu: benim için "yâr yanına geleceğim" ile başlayan türkçe pop tarihinin teslimiyetçiliğe olan aşkı incelemesinin ufacık bi kısmını sizinle paylaşmak istedim, ilerleyen zamanlarda belki bu serinin bi ikincisini yaparız.)
 
bu listede geçen şarkıların tamamı GERÇEK olmakla birlikte yapılan çıkarımların tümü kesinlikle HAYAL ÜRÜNÜDÜR.
 
1-) yakacağım canını (yeşim salkım)
"korkuyorum kıracağım yakacağım canını... kaç kurtar kendini benden olacaklardan korkuyorum, aklıma kötü kötü şeyler geliyor bak seni son kez uyarıyorum" bu şarkıda dominantlığını keşif aşamasında bir insanın ilk açılmalarını görüyoruz. açılma evresinde olduğu için daha hâlâ bi kaç git, yok korkuyorum falan diyor. tabi BİZ BİLİYORUZ BU AÇILMA EVRESİ BİTTİKTEN SONRA NE KORKU NE Bİ ŞEY KALIYO YALDIR YALDIR DOMİNE EDİYO. yani... 
(kaç kurtar kendini benden bakışı)
 
2-) yar yanına geleceğim (yıldız tilbe)
"şu an yanında olsam, kölen köpeğin olsam, attığın lokmayla doysam" sözleriyle merhaba sahibem olur musunuz’dan daha etkili bi yöntem arıyorsanız başvurabileceğiniz, türk popunda bdsm tarihine adını altın harflerle yazdırabilecek bi esere imza atmış tilbe. 
3-) yurtta aşk cihanda aşk (gülşen)
"elimi de kolumu da bağla hadi, bi’ odaya bi ömür hapset hadi" sözlerinin takribinde insan bi "gözlerimi bağla hadi, kırbacım nerede, hani?" beklemiyor değil. bizce de YURTTA BD! CİHANDA SM! her yerde BDSM bundan sonraaa gülşencim... 
4-) emret öleyim  (sibel can)
"ben senden vazgeçmeeem yoluna köleyiiiim, sözünden hiç çıkmaam emret öleyim" sözleriyle teslimiyetçiliğin timsali bi şarkıya daha imza atan isim sibel can.  
5-) hüp (tarkan)
kimse bu şarkının "kalpten kalbe bir yol varsa bu aşktır elbet" diye başladığına aldanmasın arkadaşlar.  o "EL ÜSTÜNDE TUTARIM SENİ"ler o "TUT KOLUMDAN ÇEK GÖTÜR BENİ"ler ne oluyo o "OLMUŞUM SANA PERVANE"ler... zaten tarkan’ın bu sevdasının "ölürüm sana" şarkısında da tekrarlandığını görüyoruz ("teslim oldum sana bile bile") çok yabancısı değiliz yani. 
 
6-) kölem ol (irem)
ve teslimiyetçiliğin timsali bir şarkı daha... "kölem ol gel desen gelmem mi yâr, uğrumda öl desen ölmem mi yâr" sözleriyle irem’de de az önce sibel can örneğinde gördüğümüz köle olmanın hemen arkasından öl dese ölecek potansiyel görüyoruz. arkadaşlar bunun bi arası var arkadaşlar ölmeye gerek yok arkadaşlar... 
7-) köle kral (demir demirkan)
"köle miyim yoksa kral mı yürürken aynı sokakları arıyorum tek gecelik aşkı serseri sarhoş hayat bomboş" sözleriyle bu şarkıda okuyup ders çıkaracağımız olay HER ŞEYİ BAŞTAN AÇIK AÇIK KONUŞMAK olsun. böyle köle mi efendi mi olduğunu bilmeden, zaman zaman biri zaman zaman öteki oluyorsa farkında olmadan vakit geçmesin. mesela köle mi efendi mi olduğunu bi türlü çıkaramadığı için zilzurna sarhoş olup sokaklarda tek gecelik aşk aranmasın, çünkü bunun horneti var romeosu var (adı wapa diye değişse de gönüllerde hâlâ) brenda’sı var... arancaksa da sokak sokak dolaşmaya gerek yok falan filan.  
8-) kapına köleyim (hande yener)
şimdi bu şarkının yapısında daha farklı bi olay var, burada hande yener’in kölesine (artık "eski" sıfatına nail)  olan sitemini görüyoruz. "kapına köleyim desen inanır mıyım (büyük ihtimalle hayır) yalvarırken seni görsem inanır mıyım (yoo) yeni aşk hayatında mutluluk dilerim (olayı kavramaya başladık mı...) dönme sakın geri çok gülerim" diyor sevgili hande yener. şarkının konusu tam olarak "birine aşık olduktan sonra yan çizen köle"dir. bunu bilen bilir. 
 
9-) medcezir (levent yüksel) 

"fırtınam felaketim hasretim (söyle birtanem) yetmiyor sevişmeler yetmiyor (HANGİMİZE YETİYO Kİ YİĞİDİM) şiddetin ne hoş ne güzel şefkatin (eyw cnm) sevdikçe sevesim geliyor, ölene kadar peşindeyim bırakmaaaağm" ister vanilya diyor ister diyor hard diyor ikisi de çok güzel diyor ikisi de yetmiyor diyor, doğru diyor... 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam