13/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Af Örgütü: “İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün güvenli şekilde gerçekleştirilmesi ve engellenmemesi için imzacı olun!”

Af Örgütü, İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için imzalamaya çağırıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Af Örgütü: “İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nün güvenli şekilde gerçekleştirilmesi ve engellenmemesi için imzacı olun!”

Uluslararası Af Örgütü, İstanbul Valiliği’nin bu yılki LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlaması ve barışçıl toplanma hakkını ayrımcılık yapmaksızın koruma altına alması için imza kampanyası başlattı.

İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün güvenli bir şekilde ve hukuka aykırı hiçbir sınırlandırma olmaksızın gerçekleştirilmesine izin verilmesi için başlatılan kampanyayı buradan imzalayabilirsiniz.

2014’ten beri İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne izin verilmiyor!

İmza kampanyasında şu cümleler yer alıyor:

“İstanbul’da yaşayan LGBTİ+’lar 2014'e kadar yıllarca İstiklal Caddesi’nde kalabalık ve renkli yürüyüşler yaptılar. 2015’ten bu yana ise İstanbul Onur Yürüyüşü yetkililer tarafından engelleniyor. Bu yıl 30 Haziran’da yapılması planlanan Onur Yürüyüşü’nün gerçekleştirilmesine izin verilmeli ve katılanlar korunmalıdır. Çünkü Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştirmek bir haktır ve insanlar yetkililerin hukuka aykırı, keyfi ve ayrımcı kararıyla bu haktan yoksun bırakılamaz.”

“İstanbul Onur Yürüyüşü’nün gerçekleştirilmesine en son izin verilen 2014’te 90.000’in üzerinde kişi, İstiklal Caddesi’nde çeşitliliğin ve insan haklarının kutlandığı coşkulu, kapsayıcı ve barışçıl yürüyüşe katıldı. O tarihten beri ise İstanbulluların bu özel günü kutlamasına izin verilmiyor.”

“Geçen yıl Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştirmek isteyenlere son dakikada ancak küçük bir ara sokakta toplanabilecekleri söylendi. Sokakta hazır bulunan çevik kuvvet polisleri ise bir saat sonra hukuka aykırı güç kullanımına başvurdu ve bu barışçıl toplanmayı dağıttı. Türkiye yetkilileri ne yazık ki bir kez daha ülkenin kendi yasaları ve Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmelerce güvence altına alınan hakları ihlal etmektedir. Türkiye’deki LGBTİ+’ların ve dostlarının Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştirmelerine yeniden izin verilmesinin zamanı geldi. Bunun için desteğimize her zamankinden daha çok ihtiyaçları var.”

Af Örgütü “dayanışma için imzala” diyor

“İstanbul Valiliği bu yılki Onur Yürüyüşü’nün güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamalı ve barışçıl toplanma hakkını ayrımcılık yapmaksızın koruma altına almalıdır.”

“Türkiye’deki LGBTİ+’larla dayanışma içinde olduğunu göstermek için İstanbul Valisi’ne e-posta yollayarak, İstanbul Onur Yürüyüşü’nün güvenli bir şekilde ve hukuka aykırı hiçbir sınırlandırma olmaksızın gerçekleştirilmesine izin verilmesini talep edebilirsin.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam