02/01/2019 | Yazar: Seçin Tuncel

Af Örgütü; Aralık’ta İzmir, Aydın ve Diyarbakır’da sosyal hizmet uzmanlarıyla LGBTİ hakları ve ayrımcılıkla mücadele eğitimi düzenledi.

Af Örgütü üç şehirde LGBTİ hakları eğitimi düzenledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Af Örgütü; Aralık’ta İzmir, Aydın ve Diyarbakır’da sosyal hizmet uzmanlarıyla LGBTİ hakları ve ayrımcılıkla mücadele eğitimi düzenledi.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi İnsan Hakları Eğitimi Programı kapsamında sosyal hizmet uzmanları ve sosyal hizmet uzmanı adaylarına yönelik farkındalık eğitimleri Aralık 2018’de İzmir, Aydın ve Diyarbakır’da gerçekleşti.

Bu eğitimler Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi İnsan Hakları Eğitimi Programı kapsamında gerçekleştirilen “LGBTİ'lere Yönelik Ayrımcılıkla Mücadele” alanında eğiticilerin eğitimi programının üçüncü aşaması.

Farkındalık eğitimlerinde ilk bölümünde hak, insan, insan hakları kavramları tartışıldı. Toplumsal cinsiyet, LGBTİ tanım  kavram ve tanımları anlatıldı. Ayrımcılık, önyargı ve normlar konuşuldu.

Eğitimlerin son bölümünde vaka çalışması gerçekleşti. Katılımcılar gruplara bölündü ve aynı örnek vaka tüm gruplara dağıtıldı. Vaka aktörler-ilişkiler, hak ihlalleri, müdahaleler ve ne yapılabilirdi konularında incelendi ve her grup çıkıp bir başlığı anlattı.

Eğitimler önümüzdeki günlerde başka illerde de devam edecek.

İlgili haber

Af Örgütü’nden sosyal hizmet uzmanları için LGBTİ eğitici eğitimi


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam