27/04/2019 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ Rektörü Prof. Mustafa Verşan Kök’e bir mesaj gönderin ve ODTÜ Onur Yürüyüşünün gerçekleştirilmesini sağlamasını söyleyin.

Af Örgütü’nden kampanya: Gökkuşağını Ankara’ya geri getirin Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Af Örgütü: ODTÜ Rektörü Prof. Mustafa Verşan Kök’e bir mesaj gönderin ve ODTÜ Onur Yürüyüşünün gerçekleştirilmesini sağlamasını söyleyin.

Fotoğraf: ODTÜ Onur Yürüyüşü, 11 Mayıs 2018, Yıldız Tar / Kaos GL

Uluslararası Af Örgütü, ODTÜ Onur Yürüyüşü için kampanya başlattı. 10 Mayıs’ta yapılacak yürüyüşün engellenmemesi çağrısı yapan Af Örgütü, “Genel yasak kalktı ancak öğrenciler, bu yıl yürüyüşün 10 Mayıs’ta gerçekleştirilmesine izin verilmeyeceğinden endişe duyuyor. Evlerine dönmeye ve görünmez olmaya zorlanabilirler” dedi.

Kampanyanın tam metni şöyle:

“Ilık bir bahar günü büyük bir kalabalığın neşe içinde toplandığını hayal edin. Yüzlerce genç, boyanmış yüzleri ve kutlama kıyafetleriyle bayraklar sallıyor ve ilgi çekici sloganlar atarak okudukları üniversitenin kampüsündeki geniş yeşil alanda dolaşıyorlar. Gökkuşağı bayrakları dört bir yana renk saçıyor. Son sekiz yıldır yaptıkları gibi, bu yıl da LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştiriyorlar.

“Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden biri olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerine, yapabilecekleri tek şeyin tüm bunları hayal etmek olduğu söylendi.

“ODTÜ Rektörü Prof. Mustafa Verşan Kök’e bir mesaj gönderin ve ODTÜ Onur Yürüyüşünün gerçekleştirilmesini sağlamasını söyleyin.

“Ankara’da tüm LGBTİ+ etkinliklerine getirilen genel yasak nedeniyle ODTÜ öğrencilerinin her yıl düzenlediği Onur Yürüyüşünün geçen yıl tehlikeye girmişti. Genel yasak kalktı ancak öğrenciler, bu yıl yürüyüşün 10 Mayıs’ta gerçekleştirilmesine izin verilmeyeceğinden endişe duyuyor. Öğrenciler gökkuşağı bayraklarıyla yürüyemeyebilir ve ilgi çekici sloganlarını atamayabilir. Evlerine dönmeye ve görünmez olmaya zorlanabilirler.

“Bizim için Onur Yürüyüşü, kampüste bir araya gelebileceğimiz ve kendimizi olduğumuz gibi ifade edebileceğimiz tek gün. Diğer ülkelerdeki birçok akranımız gibi, yalnızca LGBTİ+ topluluğunu kutlamak istiyoruz. Herkesten bizimle dayanışma içinde olmalarını ve bu yıl da ODTÜ’de Onur Yürüyüşünü gerçekleştirebilmemize destek olmalarını istiyoruz.”

- ODTÜ öğrencisi Melike Balkan

“ODTÜ Rektörü geçen yıl da Onur Yürüyüşünü yasaklamak istedi. Fakat uluslararası tepkiler sayesinde kararından vazgeçmek zorunda kaldı ve böylelikle öğrenciler yürüyüşü gerçekleştirebildi. ODTÜ öğrencilerinin bu yıl da desteğinize ihtiyacı var. Öğrencilerin Onur Yürüyüşüne katılma ve kutlama hakkı bir heves konulan yasaklarla veya Ankara valisinin hukuka tamamen aykırı kararıyla ellerinden alınamaz. ODTÜ öğrencileriyle dayanışmamızı göstermek için sesimizi her zamankinden daha güçlü bir biçimde yükseltelim ve gökkuşağını kampüslerine geri getirmelerine destek olalım.”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam