09/07/2008 | Yazar: Kaos GL

AFA’dan McDonalds’a boykot çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Amerikan Aile Derneği (AFA), eşcinsel örgütü NGLCC’ye 20 bin dolar bağış sağladığı ve eşcinsel olduğunu açıklayan üst düzeyli yetkilisi Richard Ellis’e destek verdiği için fast-food devi McDonald’s’a karşı boykot çağrısında bulundu.

KAOS GL

Kasım Cindemir

Eşcinsellerle ilgili politikaları nedeniyle Ford Motor’a iki yıl boykot uygulayarak istediklerini koparan Amerikan Aile Derneği (AFA), şimdi de dünya fast-food devi McDonald’s’a karşı boykot çağrısında bulundu.

AFA, milyonlarca üyesinden, McDonald’s’ı boykot etmesini istedi. Boykot çağrısının nedeni olarak, McDonald’s’ın eşcinsel örgütü National Gay and Lesbian Chamber of Commerce’e (NGLCC) 20 bin dolar bağış vermesi ve McDonald’sın üst düzeyli yetkilisi Richard Ellis’e aynı eşcinsel yapılanmada Yönetim Kurulu üyeliği verilmesi gösterildi.

AFA Başkanı Donald Wildmon, "Bu konu, eşcinsellerin işe alınması veya eşcinsellerin McDonald’s lokantalarında yemeleri ya da eşcinsellere nasıl davranıldığıyla ilgili değildir. Bu mesele, böyle bir şirketin, eşcinsel evlilik dahil eşcinsel gündemini ilerletmeye çalışan bir kuruluşa destek vermesidir" dedi.

Bu ittifaka karşıyız

AFA, "Kimseye, işe kimi alması veya kime yemek servis edilmemesi gerektiğini söylemiyoruz. Biz, dini özgürlüklerimize baskı yapmaya ve evliliğin kutsallığını baltalamaya çalışan bir kuruluş ile dünyanın en büyük fast-food zincirinin ittifak yapmasına karşı çıkıyoruz" açıklamasını yaptı.

McDonald’s’tan ret

AFA, ABD Kongresi’nde eşcinsel hakları üzerine lobi faaliyetleri yürüten NGLCC web sitesinden McDonald’s şirket logosunun çıkarılmasını ve Richard Ellis’e verilen desteğin geri çekilmesini de istedi. McDonald’s her iki talebi de reddetti ve çeşitliliğe verdiği önemi hatırlattı.

Meraklısına: AFA’nın Ford Motor boykotu, şirket satışlarının her ay yüzde sekiz düşmesine neden olmuştu. (UY)

Kaynak: Hürriyet, 8 Temmuz 2008


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam