01/05/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Afyon LGBTİ İnisiyatifi ilk kez alanlara çıkarak 1 Mayıs mitingine katıldı: ‘Aa Afyon’da LGBTİ bayrağı açıldı’

Afyon LGBTİ İnisiyatifi ilk kez alanlara çıkarak 1 Mayıs mitingine katıldı. İnisiyatiften Alim, “Afyon’da gökkuşağı bayrağı açtık ve çok olumlu tepkiler aldık. Bu bir devrim” dedi.
 
Afyon LGBTİ İnisiyatifi ilk kez alanlara çıktı. Sendikaların çağrısına uyarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mitingine katılan Afyonlu homofobi ve transfobi karşıtları gökkuşağı bayrakları açtı.
 
Afyon Lisesi’nden Anıt Park’a yapılan yürüyüşe katılan Afyon LGBTİ’den homofobi ve transfobi karşıtları, “Okulda işte Afyon’da eşcinseller her yerde” sloganları attı.
 
İnisiyatif’ten Alim Eromenos, ilk kez gökkuşağı bayraklarıyla örgütlü olarak sokağa çıkmanın heyecanıyla duygularını KaosGL.org ile paylaştı.
 
“Aa Afyon’da LGBTİ bayrağı açıldı”
 
Eylem alanına gelmeden önce tedirgin olduklarını ve bazı tehdit mesajları aldıklarını belirten Alim, “Ancak bayrağı açıp yürüyüşe katıldığımızda her şey değişti. Afyon için bir devrim gerçekleştirdiğimizi o an fark ettik. İnsanlar olumlu bir şekilde, “Afyon’da LGBTİ bayrağı açıldı” diyerek bize baktı” dedi.
 
Sendikacılar, Afyon LGBTİ’yi tebrik etti
 
Alim; yürüyüş komitesine isimlerini bildirmemelerine rağmen gökkuşağı bayrağını gören komitenin “LGBTİ’ler hoş geldiniz” diye anons ettiğini belirtti:
 
“Biz söylemeden ismimizi anons ettiler ve aynı zamanda KESK ve Eğitim-Sen yöneticileri yanımıza gelerek bizi tebrik ettiler. ‘Eleştiri alabiliriz ve bayrağı kapattırabilirler’ diye düşünürken çok güzel tepkiler aldık. Arada alaycı şekilde sırıtanlar oldu tabi ama genel olarak bu 1 Mayıs bize çok iyi geldi. 1 Mayıs’ta sokağa çıkmak bize özgüven sağladı. Tabular yıkıldı, bir dahaki eylemde bangır bangır çıkacağız.” 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret