25/05/2010 | Yazar: Kaos GL

AH OH isimli sergi projesi antlaşmalar hukuku olarak özetlenebilecek, antlaşmaların korunması ilkesine dayanan bir kavram olan Ahde Vefa

AH OH Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı AH OH isimli sergi projesi antlaşmalar hukuku olarak özetlenebilecek, antlaşmaların korunması ilkesine dayanan bir kavram olan Ahde Vefadan (Latince Pacta Sunt Servanda*) yola çıkarak kavramsal bir tartışma zemini öneriyor. Bu tartışma zemini Ahde Vefa’nın esinlendirdikleri ile vaat, sadakat, güven, aile, mahremiyet, cinsellik ve ahlak gibi sosyal yapıların dönüşümünü sorgulamayı amaçlamakta. AH OH aşkın politikası, arzunun ritüelleri, ahlakın çıkmazları ve kaçınılmaz olarak varoluşumuzun psikanalitik dinamikleriyle uğraşan işleri biraraya getiriyor. Verilen sözleri tutmanın imkansızlığını, söz vermenin ihtiyaç halini de dile katarak çalışan sergi, izleyiciyi kişisel-politik bir yüzleşmeye davet ediyor ve soruyor: “Ne zaman söz veririz, verdiğimiz sözleri ne zaman bozarız -kendimizi yeniden yapılandırmak için?”

ğ
, 18.İstanbul LGBTT Onur Haftası’nın programında yer alacak bir tartışma panelini (Zeki Müren’i seviniz!), haftanın düzenleyicileriyle beraber örgütlüyor. Bu panel aracılığıyla ğ alternatif toplumsal ahlak modelleri, vaatlerin kamusal / özel alandaki yansımaları ve ihlalleri ile ilgili ucu açık ortak bir zemini yaratmayı hedefliyor.
 
*Almanya Başbakanı Merkel’in kabinesinde liberal kimliğiyle Dışişleri Bakanı olarak yer alan Guido Westerwelle, 2010 Ocak ayında Türkiye’yi ziyaret etti. Türkiye’nin AB üyeliğine destek veren Westerwelle’nin Türkçe öğrendiği ilk ‘şey’ Pacta Sunt Servanda’nın Türkçe karşılığı olan Ahde Vefa oldu. Bu jest, ziyaretin ironisini olduğu kadar, Westerwelle’nin oportünist tavrını da ortaya koydu.

ğ Berlin/İstanbul arasında yaşayan, eleştirel ve performatif bir küratörlük yaklaşımı ile queer politika üzerine çalışan bir birlikteliktir. İsmini Türk Alfabesinin 9. Harfi olan ‘yumuşak ge’den alır.
 

8 Haziran – 10 Temmuz, 2010

Sanatçılar: Hasan Aksaygın, Sevim Burak & Elfe Uluç, Patty Chang, iç-mihrak, Oktay İnce(Karahaber Video Kolektifi’nden), Aykan Safoğlu, Rinus Van de Velde, Ming Wong
ğ küratörlüğünde

Ming Wong, Angst Essen / Eat Fear, videodan kare, 2008

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam