28/06/2018 | Yazar: Yıldız Tar

10 yıldır sanık sandalyesi boş!

Ahmet Yıldız davası 10. yılında, katil baba hâlâ yakalanamadı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ahmet Yıldız davasının 28. duruşmasında da katil babanın yakalanamadığı açığa çıktı. Davada 10 yıldır sanık sandalyesi boş!

Ahmet Yıldız’ın eşcinsel olduğu için babası tarafından 2008 yılında öldürülmesinin ardından açılan davanın 28. duruşması bugün (28 Haziran) görüldü.

İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, 10 yıldır bulunamayan katil baba Yahya Yıldız yine yoktu. Davaya Av. Fırat Söyle ve Hêvî LGBTİ aktivistleri katıldı.

Dava, “sanığın yakalama emrinin infaz edilmesi için” 27 Aralık’a ertelendi.

26 yaşındaki Marmara Üniversitesi öğrencisi Ahmet Yıldız, 15 Temmuz 2008’de babası Yahya Yıldız tarafından eşcinsel olduğu için öldürüldü. Katil baba Yahya Yıldız, 10 yıldır aranıyor. 10 yıldır sanık sandalyesi boş.

‘Titizlikle’ aranıyor!

Başbakanlık Bilgi İletişim Merkezi’ne (BİMER) LGBTİ aktivistleri tarafından geçtiğimiz yıl yapılan başvuruya İstanbul Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nden Yahya Yıldız’ın kırmızı bültenle aranmaya devam edildiği, yakalanması için ‘titizlikle’ ve ‘kapsamlı’ bir şekilde çalışmaların sürdüğü yanıtı gelmişti.

Bu akşam panelde Ahmet Yıldız davası konuşulacak

26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında çağrı yapılan davanın ardından bu akşam 19.00’da Cezayir Toplantı Salonu’nda dava konuşulacak. Hêvî LGBTİ Derneği’nin Onur Haftası kapsamında organize ettiği panelin detayları şöyle:

“2008 yılında babası tarafından katledilen ve Türkiye’de ilk “Eşcinsel Namus Cinayeti” olarak adlandırılan davada “kayıp” baba bulun(a)madığı için nefret cinayetlerine her geçen gün yeni bir arkadaşımız eklenmekte. Ahmet Yıldız davasının 28. Duruşmasının olduğu bu günde bir araya geliyoruz. Nefret cinayetlerini, Türk “hukuk” sistemini, iyi hal indirimlerini ve cezasızlık konularının tartışılacağı panelde buluşuyoruz.

“Moderatör: Can Kaya (Hêvî LGBTİ Derneği Sosyal Hizmet Uzmanı Konuşmacılar: Avukat Fırat SÖYLE (Ahmet Yıldız Davası Avukatı) Dr.Ahmet KAYA (Hêvî LGBTİ Derneği Ahmet Yıldız dava takipçisi)”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam