25/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Ahmet Yıldız davasının bugün gerçekleşen 12. celsesinde mahkeme Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği SPoD’un müdahillik talebini reddetti.

Ahmet Yıldız Davasında Müdahillik Talebine Ret Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ahmet Yıldız davasının bugün gerçekleşen 12. celsesinde mahkeme Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği SPoD’un müdahillik talebini reddetti. Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada sanığın yakalanmasının beklenmesi kararı çıktı. Davanın 12. Celsesinde yargılama 27 Mayıs 2013 saat 14:00’e ertelendi.
Duruşmada katılanlar vekili olarak Avukat Fırat Söyle ile Avukat Rozalin Seda Kip, sanık müdafi olarak da Avukat Yaşam Çiçek yer aldı.
 
Avukat Fırat Söyle, SPoD adına müdahillik talebinde bulunarak derneğin davayla olan ilişkisini anlattı. Söyle, “dernek, maktulle akrabalık bağı olmasa da davayı yakından takip etmektedir. Ayrıca maktulün hiçbir yakını cenazeyi dahi sahiplenmediler,” dedi. Avukat Yaşam Çiçek ise, “önceki celselerde benzer derneklerin benzer talepleri olduğunu” belirterek mahkemenin bu talepleri reddettiğini dile getirdi.
Söyle, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin Azra Has cinayeti davasına, SPoD’un ise Diyarbakır’daki R.Ç. cinayeti davasına müdahil olmasıyla ilgili mahkeme kararlarını sundu.
 
Mahkeme, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda belirtildiği üzere SPoD’un suçtan zarar görmediği gerekçesiyle müdahillik talebini reddetti. Sanığın kırmızı bültenle aranmasına devam edileceğinin belirtildiği davada bir sonraki duruşma 27 Mayıs 2013’te gerçekleşecek.
Yaklaşık 20 kişinin izlemeye geldiği duruşmaya salonda yer olmadığı gerekçesiyle yalnızca 6 kişi alındı.
 
Önceki duruşmalarda Kaos GL ve Lambdaİstanbul derneklerinin davaya müdahillik talepleri de reddedilmişti.
  
Kaos GL İstanbul muhabiri Zeynep Akkuş, cinayetin 4. yılında kaosgl.org’da “Bu olayda tek suçlu baba mı” diye sormuş ve İMC TV Mor Bülten’de Ahmet Yıldız cinayetini konuşmuştu. 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret