31/01/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Ahmet Yıldız davasının 24. duruşması görüldü. Katil baba Yahya Yıldız’ın kırmızı bültenle arandığı dönemde boşandığı ortaya çıktı.

Ahmet Yıldız’ın katil babası arandığı dönemde boşanmış! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ahmet Yıldız davasının 24. duruşması görüldü. Katil baba Yahya Yıldız’ın kırmızı bültenle arandığı dönemde boşandığı ortaya çıktı.

Ahmet Yıldız’ın eşcinsel olduğu için babası tarafından 2008 yılında öldürülmesinin ardından açılan davanın 24. duruşması bugün görüldü. Kartal 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada bulunamayan katil baba Yahya Yıldız yine yoktu. Davaya, avukatı Fırat Söyle ve Hêvî LGBTİ aktivistleri katıldı.

Duruşmada katil baba Yahya Yıldız’ın kırmızı bülten ile arandığı süre zarfında, 2012 yılında boşanma davası açtığı ortaya çıktı. Av. Fırat Söyle Bakırköy Aile Mahkemesi’nde sonuçlanan davayı sordu, “Kırmızı bültenle arandığı süre zarfında nasıl boşanma davası açıldığının araştırılmasını” talep etti.

Katil baba Yahya Yıldız hakkındaki arama emrinin infazı ve Bakırköy Aile Mahkemesi’ndeki dosyanın incelenmesi için dava 30 Mayıs’a ertelendi.

Duruşmaya ilişkin KaosGL.org’a konuşan Av. Söyle, “Mahkemenin kendisi zanlı Yahya Yıldız hakkında UYAP üzerinden nüfus kayıt örneğini çıkarmış. 2012’de boşanma davası açıldığı ve 2013 Şubat ayında gerçekleştiği o esnada gözüme çarptı. İnterpol tarafından aranırken boşanma davası açılıyor ve boşanma gerçekleşiyor. Bu durumun incelenmesi gerekir. Mahkeme de bu dosyanın incelenmesi konusunda hemfikir oldu. Dosya buraya getirilecek ve incelenecek” dedi.

Son duruşmada ne oldu?

8 Eylül 2016’da görülen son duruşmada o dönem için sekiz senedir bulunamayan katil baba Yahya Yıldız yine yoktu. Davaya, avukatı Fırat Söyle ve LGBTİ aktivistleri katıldı.

Katil Yahya Yıldız hakkında İnterpol tarafından arama çıkarıldığını hatırlatan avukat Fırat Söyle, bu sürecin ne aşamada olduğuna ilişkin bilgi alınması talebiyle gerekli soruşturmanın yapılmasını istedi.

Salonda bulunan LGBTİ aktivistleri Ahmet Yıldız'ı öldüren sanığın hâlâ bulunamamasına tepki gösterdi. Söz alan bir aktivist, “Sayın Başkan merak ediyoruz bu sanık sandalyesi ne zaman dolacak? Biz eşcinsellere ne zaman adalet gelecek? Bu davada adalete inancımızı yitiriyoruz” dedi. Mahkeme başkanı, “Ben dosyayı bitirmek istiyorum. BİMER'e yaptığımız başvurular bize geri geliyor” yanıtını verdi.

Başkan, özel güvenlikçileri duruşma salonuna çağırarak, adalet talep eden LGBTİ aktivistlerini dışarı çıkardı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam