21/07/2008 | Yazar: Kaos GL

Ahmet’e mektup Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

‘Biz çocukları eşcinsel, biseksüel, travesti, transeksüel olan bir grup ebeveyniz ve diliyoruz ki bu topraklarda cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliği ne olursa olsun insanlara yöneltilen şiddet artık son bulsun.’ Lambdaistanbul Aile Grubu geçtiğimiz hafta öldürülen Ahmet Yıldız’a bir mektup yazdı.

Sevgili Ahmet,

Ölüm haberini acıyla öğrendik. Diyorlar ki eşcinsel olduğun için zaten bir zamandır ailenden tehditler alıyormuşsun, hatta daha da fazlası, bu cinayeti ailenin düzenlemiş olabileceği ima ediliyor... Bunu aklımıza bile getirmek istemiyoruz.

Biz çocukları eşcinsel / biseksüel / travesti / transeksüel olan bir grup ebeveyniz ve diliyoruz ki bu topraklarda cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliği ne olursa olsun insanlara yöneltilen şiddet artık son bulsun.

Diliyoruz ki aileler çocuklarına sevgiyle yaklaşıp, bu durumun bir hastalık olmadığını öğrensinler, daha çok okusunlar, daha çok dinlesinler. Diliyoruz ki basınımız "eşcinsel gencin sonu" gibi başlıklar atmasın artık.

Biliyoruz bunu söylemek seni kaybetmiş olmamızı değiştirmeyecek ama bilmeni ve bilmelerini isteriz ki, ailelerine açılan tüm eşcinsel / biseksüel / travesti / transsseksüel bireyler ailelerinden nefret ve şiddet görmüyorlar.

Bilmiyorlar ki çocuklarını reddeden aileler aslında kendilerinden kaçıyorlar ve çok daha zengin bir yaşamı kaçırıyorlar.

Hoşçakal Ahmet... Seni aramızdan ayıran ne olursa olsun; nefret suçu, namus cinayeti veya...

*Konuyla ilgili haberler:

[[Yalan söylememiş maske takmamıştı]]

Etiketler: insan hakları, aile
nefret