20/04/2016 | Yazar: Bora Şahinkara

İzmirli Ahura Ritim Topluluğu barışın ritmini İstanbul’a taşıyor.

Ahura İstanbul’a ‘barışın ritmini’ getiriyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmirli Ahura Ritim Topluluğu barışın ritmini İstanbul’a taşıyor.

Yaklaşık 3 yıldır çalışmalarını İzmir'de sürdüren Ahura Ritim Topluluğu, 30 Nisan 2016'da, Şişli Kent Kültür Merkezi'nde kültürler arası barışın ritmini İstanbul sahnesine taşımaya geliyor.

Temel enstrümanı def (erbane) olan ve 20 kişiden oluşan ekipte, deflerin yanı sıra, tömbek, cajon, ud, tırnak kemençe, cümbüş, bas gitar, elektro gitar gibi ritim ve melodi enstrümanları da bulunuyor.

Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasındaki çeşitli kültürlerin hikayelerini, özgün renklerini, hissiyatına uygun progresif ritim kompozisyonları ile yorumlayarak, yeniden anlatan bir müzikal yapıya sahip grup, ritimlerinin olduğu gibi, müzikal olarak seçtikleri eserlerin çeşitliğiyle de dikkat çekiyor. Bu kadar renkli bir coğrafyanın müziğini yaparken elbette ki konserlerinin şarkı listelerinde dilsel çeşitlilik de kendiliğinden ortaya çıkıyor. Grubun İstanbul - Şişli'deki konserinde seslendireceği Türkçe, Kürtçe, Farsça, Azerice dillerinde şarkılar dinleyenleri bekliyor olacak, 30 Nisan'da.

Ahura'ya, bu konserinde konuk sanatçılar olarak çeşitli şarkılarda Cem Erdost İleri, Defjen, Ruşen Alkar, Hüseyin Kurtulmaz, Mohammed Nooran gibi isimler de eşlik edecek.


Etiketler: kültür sanat
nefret