27/10/2014 | Yazar: Melahat D

Aile olmanın anlamını sorgulayan, Buz Ejderhası filmi 31 Ekim’de Ankara Üniversitesi’nde!

Aileyi sorgulayan ‘Buz Ejderhası’ Ankara’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Aile olmanın anlamını ve aile kurumunu sorgulayan, Buz Ejderhası (The Ice Dragon) adlı film 31 Ekim’de Ankara Üniversitesi’nde sinemaseverlerle buluşacak.
 
31 Ekim Cuma Saat 18.30’da Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evi’nde Kaos GL, Pembe Hayat dernekleri, İsveç Büyükelçiliği ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ortaklığında gösterilecek olan filmin konusu şöyle:
 
Buz Ejderhası, kuzeyde tuhaf şeylerin olabildiği, Nordik hikayeler geleneğinde bir aile filmi. 11 yaşında sıska Mik, ergen abisi Tony ile Stockholm’deki toplu konutlardan birinde yaşıyor. Arada sırada babaları çıkageliyor, bu çok iyi olmuyor çünkü kendisi, hala hayallerini bırakmamış alkolik bir heavy-metal rocker. Mik boks yapmayı ve Tony ile zombi filmleri izlemeyi seviyor. Ama Sosyal Hizmetler, ailenin berbat yaşam koşullarını öğreniyor ve Mik, büyülü kuzey İsveç’te bir köyde yaşayan iyi kalpli bohem teyzesinin yanına gönderiliyor. Şehirli çocuğun buraya uyum sağlaması zor, ama kısa bir süre sonra Pi adında havalı bir fıstık ve ekibi, Mik’in gruplarına uygun olduğunu karar veriyor. Sosyal Hizmetler onu Harry Potter’ın Dursley’lerinden beter “uygun” bir ailenin yanına vermek için yeniden gelince çocuklar meseleye el koyuyor. Bir kış eğlencesi olan The Ice Dragon, aile olmanın anlamını sorguluyor.
 
Yönetmen: Martin Högdahl
Oyuncular: Philip Olsson, Feline Andersson, Hans Alfredson, Malin Morgan, Hampus Andersson, William Nordberg
İsveç 105’, 2012, renkli
İsveççe, Türkçe altyazıyla
Gösterim ücretsizdir. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam