23/03/2020 | Yazar: Kaos GL

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, komşularının şiddet ve tehdidine maruz bırakılan trans kadın Ajda Ender de evinde kalabilsin diye sosyal medya eylemine çağırıyor.

Ajda Ender de evinde kalabilsin diye eylem çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul’da yaşayan trans kadın Ajda Ender 2005'ten beri apartmanındaki kişiler tarafından transfobik şiddete maruz kalıyor. Ajda Ender devam eden tehditler yüzünden aylardır kendi evine giremiyor.

Ajda Ender tehditler sonrası 2019 Mart ayında suç duyurusunda bulundu. Ardından komşuları Ajda’ya sopalarla saldırdı, kapısını bıçakladı. Bir komşusu Ajda Ender’i yüzüne kezzap atmakla dahi tehdit etti. Ajda koruma talep etti ancak bu talebi de kabul görmedi.

Koronavirüs günlerinde evde kalma çağrısı yapılırken Ajda evinde kalamıyor. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, bu sebeple bu akşam (23 Mart) saat 21.30’da sosyal medya kampanyasına çağırıyor:

“Ajda Ender aylardır komşularından aldığı ölüm tehditleri nedeniyle kendi evine giremiyor. İnsanların evinde kalması telkin edilen salgın döneminde, Ajda'nın da evine girebilmesi için 23 Mart Pazartesi, 21:30'da #ajdaevindekalamiyor ve #evdekal hashtagleriyle sosyal medyada buluşalım. Belirtilen tarih ve saatten önce lütfen paylaşım yapmayalım.”


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
nefret