04/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Akademide Çeşitlilik Konferansı, trans kadın akademisyen Clara Barker’i ağırladı.

Akademide Çeşitlilik Konferansı, akademisyenlerle aktivistleri buluşturdu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Derneği, 30 Kasım Cumartesi günü Akademide Çeşitlilik Konferansı düzenledi.

“Renklerin Çeşitliliği” Projesi kapsamında, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) işbirliği ile düzenlenen Konferans, akademik alanda birbirinden çeşitli konulara değinen oturumlara ve konuşmacılara ev sahipliği yaptı.

İlk konuşmacı Clara Barker oldu

200 katılımcının yer aldığı konferansta, açılış konuşmalarının hemen ardından, Oxford Üniversitesi’nden Dr. Clara Barker “Akademide Çeşitlilik” adlı konuşmasını gerçekleştirdi.

akademide-cesitlilik-konferansi-akademisyenlerle-aktivistleri-bulusturdu-1

Dr. Barker konuşmasında trans kadın olarak bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında verdiği mücadeleyi ve kendi hayat hikâyesini aktardı. Dr. Barker’ın ardından çeşitli alanlarda çalışmalar yapmış konuşmacıların olduğu toplam 4 oturum gerçekleşti. Bunlar, “LGBTİ+'ların İnsan Hakları ve Farkındalık”, “Akademi ve Aktivizm”, “Bilim ve Edebiyat” ve son olarak da “Gençlik ve Eğitim” oturumları oldu.

Konferansın gündemine dair

İlk oturumda, LGBTİ+ terminolojisine ve LGBTİ+’ların yaşadığı ayrımcılığa, yerel mevzuatlara ve pratiklere değinilirken, ikinci oturumda bilgilendirici ve örnek teşkil edecek LGBTİ+ kapsayıcı akademik çalışmalara yer verildi.

akademide-cesitlilik-konferansi-akademisyenlerle-aktivistleri-bulusturdu-2

Ayrıca, Avrupa’dan, Türkiye’den ve Kıbrıs’tan konuşmacıların bulunduğu edebiyat ve bilim alanında LGBTİ+ kapsayıcı alternatifler anlatıldı. Konferansın son oturumda ise ilkokullardan üniversiteye toplumsal cinsiyet eşitliğinden ve Kuir Kıbrıs Derneği’nin mücadele tarihine yer verildi.

akademide-cesitlilik-konferansi-akademisyenlerle-aktivistleri-bulusturdu-3

 


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam