05/11/2019 | Yazar: Kaos GL

Akit trans erkeklerin deneyimlerinin aktarıldığı “Öteki Erkekler” kitabını hedef gösterdi.

Akit “Öteki Erkekler”i hedef gösteriyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Akit, Sel Yayıncılık’ın ilk baskısını 2013’te yaptığı, Aras Güngör’ün derlediği, trans erkeklerin deneyimlerinin yer aldığı “Öteki Erkekler” kitabının üçüncü baskısını “Sapkınlığın kitabını yazmışlar!” başlığıyla duyurdu.

Oğuzhan Gültekin imzalı haber LGBTİ+’ları “Genç beyinleri zehirlemeye çalışan LGBTİ’li sapkınlar” olarak tanıtıyor ve LGBTİ+’lara yönelik nefret söyleminde bulunuyor.

“Geleceği etki altına almaya çalışan karanlık güçlerin, medya ve kitaplar yoluyla gençlerin bilinçaltına” girdiği iddiasıyla Gültekin 3. baskısını yapan kitabın Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı olduğunu da vurguluyor ve kitabı hedef gösteriyor.

“Öteki Erkekler” hakkında

Nefret yayını Akit’in hayal ürünü ve ayrımcı iddialarını geride bırakalım. Öteki Erkekler, ikili cinsiyet sisteminin kadınlık ve erkeklik hatlarını çizen, toplumsal cinsiyet duvarlarında oyuklar açan yedi trans erkeğin deneyimlerine yer veriyor.

Kitap hali hazırda trans geçiş sürecinde olanların yararlanabileceği bir rehber ve konu üzerine başlıca kavramların açıklamalarından oluşuyor. Türkiye'nin farklı bölgelerinden, farklı etnik, ekonomik ve sosyal alanlarından gelen trans erkeklerin aile, eğitim, sağlık, hormon kullanımı, trans geçiş ameliyatları, hukuki süreçleri ve gündelik hayatlarına dair deneyimlerini içeren kitap transfobik ayrımcılığa maruz bırakılan ve yok sayılan trans erkekleri güçlendirme amacını da taşıyor.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

 

 


Etiketler: insan hakları, medya, kültür sanat
İstihdam