04/07/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Akit 1 ay içinde 11 haberde LGBTİ+lara yönelik nefret söyleminde bulundu.

Akit’ten LGBTİ+’lara 1 ayda 11 defa nefret söylemi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Akit 1 ay içinde 11 haberde LGBTİ+'lara yönelik nefret söyleminde bulundu.

Akit 1 ay içinde 11 haberde LGBTİ+’lara yönelik nefret söyleminde bulundu. Nefret söylemi içeren bu metinlerin 9’u haber 2’si köşe yazısı.

Nefrete seçim bahane

Akit’e ilk haber 1 Haziran’da yayınlanan Mehtap Yılmaz’ın köşe yazısıydı. Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokratik Partisi’ni “LGBTİ’lilere en büyük desteği veren parti” ilan ediyor ve iki siyasi partiyi ve LGBTİ+'ları da hedef gösteriyor.

4 Haziran tarihli bir diğer Akit haberi “HDP ve ruh ikizi CHP sapkınların hamisi” başlığını taşıyor. CHP ve HDP’nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi açıkladığı seçim bildirgelerinde yer verdiği cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadeler için Akit, “eşcinsel sapkınlığın meşrulaştırılmasına yönelik skandal ifadeler” dedi.

“Homoluğu yaygınlaştırmak”

Akit’te 13 Haziran’da Harun Sekmen imzalı “BM’de ‘homo’lara destek” başlıklı metinde, Birleşmiş Milletler’in “homoluğu yaygınlaştırmak için kesenin ağzını” açtığı iddia ediliyor. Haber Kaos GL Derneği’nin “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” programını hedef alıyor “mültecilere yönelik sapkın propaganda faaliyetleri” yürütüldüğünü öne sürüyor.

“Halkın ahlakı”

23 Haziran’da yayınlanan Akit’teki köşesinde Ali İhsan Karahasanoğlu, LGBT'lileri gözümüze gözümüze sokup halkın ahlakını bozmak isteyenler” diyor. LGBTİ’lere yönelik ayrımcı söylemi sürdürüyor.

Onur Haftası hedefte

Yeni Akit 28 Haziran günü “LGBTİ’li sapkınlar provokasyon peşinde” başlıklı bir haber yayınlayarak 26. İstanbul Onur Haftası’nı hedef gösterdi.

Yeni Akit’ten Harun Sekmen imzalı metin, “LGBTİ’li sapkın homolar”, “Onursuzluklarını onur adı altında pazarlayan eşcinseller”, “LGBTİ’li ahlaksızlar” gibi nefret içeren söylemler içeriyor. Metinde, “eşcinsellerin provakasyon girişimi içinde” olduğu ileri sürülüyor.

Akit: “Onur Yürüyüşü’nü durdurun”

Bir gün önce Onur Haftası’nı hedef gösteren Yeni Akit 29 Haziran günü de İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün yasaklanması için çağrı yaptı.

“Bu sapkın yürüyüşü durdurun!” başlıklı Harun Sekmen imzalı Akit haberi şöyle devam ediyor: “Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgerder, Interseks (LGBTİ) adı altında örgütlenen homoların 1 Temmuz da Taksim'de düzenleyecekleri sapkın yürüyüşün engellenmesi için çağrı geldi.” Sekmen’in metinde belirttiği Onur Yürüyüşü’nün “engellenmesi” çağrısının kim tarafından yapıldığı ise belirsiz.

LGBTİ+ Hakları Taahhütnamesi’ni imzalayan vekillere de nefret

Akit aynı gün “Homo hamileri Mecliste” başlıklı bir haber de yayınladı. “Sapkınların çatı kuruluşu olan LGBTİ'ye destek veren 8 CHP'li ve 8 HDP'li Meclis'e girdi” diyerek duyurulan haber, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için LGBTİ+ Hakları Taahhütnamesi’ni imzalayan vekilleri hedef alıyor.

“Homolar semiriyor”

Akit’in 1 Temmuz haberi “AB fonluyor, homolar semiriyor” başıklı. “Avrupa Birliği'nin Türk toplum yapısını bozmak için gönderdiği fonlarla beslenen LGBTİ'li sapkınlar, 14 yılda 18 dernek kurdu” cümlesiyle devam eden haber, LGBTİ’ler için “giderek büyüyen sapkın tehdit”, “eşcinsel sapkınlar” gibi nefret söylemi barındırıyor.

“Biz yasaklattık” diyor

Gazetenin, “Akit yazdı o yürüyüş yasaklandı” haberi de 1 Temmuz’da yayınlandı. İstanbul Valiliğinin yasakladığı İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için Akit şunları yazdı: “LGBTİ'Lİ sapkın homoların, bugün Taksim'de gerçekleştirecekleri sözde onur yürüyüşü yasaklandı.”

“LGBTİ'li sapkınlara destek”

Akit 2 Temmuz’da Destek Yayınlarını, siyasi görüş, dinsel inanç, cinsiyet, cinsel tercih, felsefi görüş vb. konularında ayrımcılık kabul etmeyen bir anlayışa sahip olduğu gerekçesiyle hedef gösterdi. “O yayınevinden homolara destek” başlıklı haber, yayınevi için “aleni bir şekilde LGBTİ'li sapkınlara destek çıktı” diyor.

“LGBTİ dernekleri kapatılsın”

Son olarak Akit bugün “Sapkın dernekler kapatılsın” başlıklı bir metin yayınladı. Harun Sekmen imzalı metin, “…eşcinsel sapkınların kurdukları 18 adet derneğin kapatılması yönünde kamuoyunda büyük bir beklenti meydana geldi” iddiasında bulunuyor.

“Sapkın dernekler”, “LGBTİ'li homolar”, “ifsad yuvaları” gibi nefret içeren söylemlere sahip olan metin, “Duayen hukukçular ifsad yuvalarının bir an önce kapatılması yönünde Akit aracılığıyla çağrıda bulunuyor” diyor.


Etiketler: medya
nefret