26/06/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Alan Savunması Platformu kaosGL.org’a konuştu: Beklediğimiz temel dayanışma spor alanında toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında haber ve yazılarınızla katkı sağlamanız.”

Alan Savunması Platformu katkılarınızı bekliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Spor medyasındaki cinsiyetçiliğe karşı toplumsal cinsiyet odaklı habercilik yapmayı amaçlayan Alan Savunması Platformu kaosGL.org’a konuştu: Beklediğimiz temel dayanışma spor alanında toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında haber ve yazılarınızla katkı sağlamanız.”

Spor medyasındaki cinsiyetçiliğe karşı toplumsal cinsiyet odaklı habercilik yapmayı amaçlayan Alan Savunması Platformu, amacını duyurmaya yönelik destek bekliyor.

Yayınlarında kadın ve LGBTİ+ sporcuların haklarını gözeten Alan Savunması, hayatın her alanında olduğu gibi sporda da homofobik, bifobik ve transfobik yaklaşımlara karşı bir yayıncılığı ilke kabul ediyor.  

Alan Savunması kaosGL.org’a, “Biz küresel olarak sporda ve spor medyasında görmezden gelinen, ayrımcılığa uğrayan, erkek sporcularla eşit imkanlara sahip olmayan kadın ve LGBTİ+ bireylerin görünürlüğüne katkı sunmak amacıyla toplumsal cinsiyet odaklı spor haberciliği yapmayı amaçlıyoruz. Beklediğimiz temel dayanışma spor alanında toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında haber ve yazılarınızla katkı sağlamanız” dedi.

“Yayımlarımızda spor dünyasındaki kadın ve LGBTİ+'ların haklarını gözetiyoruz”

“Yayımlarımızda spor dünyasındaki kadın ve LGBTİ+'ların haklarını gözetiyoruz. Çünkü bu insanlara Türkiye medyasında yer verilmiyor” diyen oluşum sözlerine şöyle devam etti: “Biz de bu insanların varlığını, başarılarını, maruz kaldıkları eşitsizlik ve ayrımcılıkları duyurmak adına hareket geçmiş bir platformuz. Çünkü dünyada ve Türkiye'de spor eril tahakküm altına alınmış/alınmaya çalışılan; futbol, basketbol, voleybol vs. hangi dalda olursa olsun sadece erkeklerin oynayabileceği bir oyun/aktivite gibi görülüyor. Hal böyle olunca hem yönetici hem de taraftarlar tarafından kadın ve LGBTİ+ sporculara yönelik çok büyük ayrımcılık ve eşitsizlikler mevcut oluyor. Biz hem bu adaletsiz/eşitsizlikleri duyurmak hem de bunu gidermek için çalışıyoruz.”

“Katkılara açığız”

Alan Savunması Platformu’nun hayata geçme aşamasında, toplumsal cinsiyet alanında çalışan sivil toplum örgütleriyle görüştüğünü ve bir arada “daha fazla ne yapabiliriz” sorusuna yanıt aradıklarını söylüyor ve ekliyor; “Bu alanda bize katkı sunacak herkese, her kuruma açığız.”

Alan Savunması Platformu ile buradan bağlantıya geçebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, spor
nefret