22/06/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Ateş Alpar, İzmir Valiliği’nin 7. LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerine getirdiği yasağın kalkmasının ardından “Queer Balesi” sergisini açtı.

Alanları terk etmeyen lubunyaların sergisi: “Queer Balesi” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ateş Alpar, İzmir Valiliği’nin 7. LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerine getirdiği yasağın kalkmasının ardından “Queer Balesi” sergisini açtı.

İzmir Valiliği, gönüllülerin emekleriyle düzenlenen 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerinin tümünü; haftanın başlamasına üç gün kala yasaklamıştı. Fotoğraf sanatçısı Ateş Alpar, Hafta’nın açılış sergisi olan “Queer Balesi”ni İzmir sokaklarına taşımıştı.

Genç LGBTİ+ Derneği’nin açtığı dava sonucu karar veren mahkeme, iki etkinlik ve 22 Haziran’da yapılması planlanan yürüyüş dışındaki etkinliklere getirilen yasağa ilişkin oy çokluğuyla yürütmeyi durdurma kararı verdi. Alpar sergisini dün akşam (21 Haziran) saat 20:30’da Saloon Kasaba Alsancak’ta açtı.

Sergi hakkında…

Ateş Alpar’ın “Queer Ballet” (Queer Balesi) sergisi 5 yıldır Türkiye’nin farklı kentlerinde yürüyen LGBTİ+’ların fotoğraflarından oluşuyor.

Alanları terk etmeyen, baskıya ve eril tahakküme karşı konum alan lubunların görünür ve duyulur olma çabalarının kayıt altına alındığı bu sergi, bütün o direnme biçimlerinin fotoğraflarının bir araya getirilmesiyle bir dansın sınırlarını aşması gibi bir manzara çiziyor.

Önce yasaklanan sonra yasak kararı kaldırılan “Queer Balesi” sergisi açılışından fotoğraflar…


Etiketler: kültür sanat
İstihdam