11/04/2019 | Yazar: Kaos GL

​Almanya’da hükümet, Yeşiller Partisi’nin LGBTİ haklarına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Almanya hükümeti: “LGBTİ hakları için Türk hükümeti nezdinde girişimde bulunuyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Almanya’da hükümet, Yeşiller Partisi’nin LGBTİ haklarına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Türkiye’de LGBTİ’lerin hakları için hükümet nezdinde girişimde bulunduklarını söyledi.

Almanya’da hükümet, muhalefetteki Yeşiller Partisi’nin LGBTİ’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel ve interseks) uluslararası alandaki durumu hakkındaki soru önergesine verdiği kapsamlı yanıtta, Türkiye’deki duruma ilişkin de tespitlerini aktardı.

DW Türkçe’den Değer Akal’ın haberine göre muhalefetteki Yeşiller Partisi soru önergesinde Alman hükümetine, Türkiye’deki LGBTİ’lerin durumunun düzeltilmesi için ne tür adımlar atıldığını da sordu.

Hükümet bu soruya verdiği yanıtta, LGBTİ bireylerin çıkarları ve hukuki hakları için Türk Hükümeti nezdinde girişimde bulunulduğuna dikkat çekerken, diğer yandan da diplomatik temsilcilikler aracılığıyla Türkiye’deki LGBTİ aktivistlerinin oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarıyla da düzenli temas halinde oldukları, LGBTİ aktivitelerini destekledikleri bilgisini aktardı.

Federal Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi Kai Gehring, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada, Türkiye’deki LGBTİ’lerin karşı karşıya kaldıkları sözlü ve fiziksel tacizler, şiddet olayları hakkında basına yansıyan haberlere dikkat çekti ve şöyle devam etti:

“Ayrıca devletin, sivil toplumun gösteri ve örgütlenme hakkını kısıtlayan baskılarına LGBTİ bireyler de hedef oluyor, hakları kısıtlanıyor. Onur Yürüyüşleri, kültürel etkinlikler keyfi olarak yasaklanıyor. Tüm bunların değişmesi gerekiyor.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam