19/02/2013 | Yazar: Meral Çiçek

Almanya Federal Anayasa Mahkemesi, evlat edinmek isteyen eşcinsel çiftlere uygulanan ayrımcılığın Anayasa’ya aykırı olduğuna karar verdi.

Almanya’da Eşcinsel Çiftler Evlat Edinme Hakkı Kazandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Almanya Federal Anayasa Mahkemesi, evlat edinmek isteyen eşcinsel çiftlere uygulanan ayrımcılığın Anayasa’ya aykırı olduğuna karar verdi. Kararla birlikte ülkede eşcinsel çiftler, evlat edinme konusunda artık eşit haklara sahip olacak.
 
Almanya’da iki eşcinselin Federal Anayasa Mahkemesi’nde açtığı davanın sonucu bugün açıklandı. Karara göre Anayasa Mahkemesi, Alman Aile Birliği’nin (DFV), eşcinsel ebeveynlere sahip çocukların gelişiminin olumsuz etkileneceği yöndeki iddiasını reddetti. Ayrıca uygulanan yasal ayrımcılığın hem ebeveynlerin hem de çocukların haklarını ihlal ettiğine karar verildi.
 
Almanya’da gey ve lezbiyenler, çift olarak evlat edinme hakkına sahip değil. Eşcinsel biri evlat edinebilir. Aynı şekilde bir kişi, partnerin öz evladını da evlat edinebilir. Fakat gey ve lezbiyen çiftler “çift olarak” bir çocuğu evlat edinemediği gibi, bir eşcinselin birey olarak bir çocuğu evlat edinmesinden sonra partneri aynı yöntemi izleyemiyor. Dolayısıyla bir kişiye tanınan hak, çift sözkonusu olduğunda geçerliliğini yitiriyor.
 
Bu ayrımcılığa karşı iki eşcinsel birey, Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Mahkeme’nin vereceği karar Aralık ayından beri büyük bir merakla bekleniyordu. (KARLSRUHE)

Etiketler: insan hakları, aile
nefret