02/04/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Eski Disney yıldızı Alyson Stoner, bir keşif yazısıyla açıldı.

Alyson Stoner: Bir kadına aşık olmak nasıldı? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eski Disney yıldızı Alyson Stoner, bir keşif yazısıyla açıldı.

Eski Disney yıldızı Alyson Stoner, Teen Vogue’de cinsel kimliğini keşfinin uzun yolculuğunu kaleme aldı. Kadınlara aşık oluşunu söylemenin ne kadar zor olduğunu ancak kendi olmaktan vazgeçmeyeceğini yazdı.

Beni cezbeden ruhtur

“Farklı görüşlere duyarlıyım ve dürüst olmak gerekirse öncelikler insanların deneyimlerine ve onuruna odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben, Alyson; erkeklerden, kadınlardan ve kendisini başka kimliklerde tanımlayan insanlardan hoşlanıyorum. Her cinsiyet kimliği ve ifadesinden insanları sevebilirim. Beni cezbeden ruhtur.”

“Yıllar içinde ‘normal olmayan’ ilgimin kaynağını tespit etmeye çalıştım. Birçok kişi gibi LGBTİ+’ler ve kimlikler hakkında bazı yanlış kavramları içselleştirdim. O zamanlar yanlış bir biçimde, doğru bir ‘baba’ figürüm olmayışını ve erkeklerle yaşadığım köyü deneyimlerden doğru korktuğumu düşünürdüm.”

Verdiğim manevi savaş

“O zamanlar dini inancım hayatımın büyük bir kısmını kaplıyordu ve ciddi bir rol oynuyordu. Dünya görüşüm aynı cinsiyetten olan biriyle ilişki ihtimalini desteklemiyor ve kabul etmiyordu. Her gece dua ediyor, iyileşmek için yalvarıyordum. Bazı papazlarla görüşmüştüm, beni dönüştürmeye, bu hisleri ortadan kaldırmaya çalıştılar. O kadın, aklımı karıştırıyordu ve ben hiçbir şeyi değiştiremeyecektim.”

“Bu süreçte, verdiğim manevi savaşa kendimi inandırmak için erkeklerle fiziksel ilişkiler kurmaya çalıştım. Profesörlerden, bilim adamlarından, papazlardan, arkadaşlarımdan ve ailemden cevaplar bulmaya çalıştım. Sonuçta sadece iyi ve dürüst olmamla göz önünde olan biri değil, aynı zamanda sorumlulukları olan ve baskılanan bir halk figürüydüm.”

Buradayız

“Cinsiyet kimliğinizle veya cinsel kimliğinizle ilgili bir sorgulamaya veya mücadele etmeye başladığınızda, sizden önce birçok insanın bu süreçten geçtiğini zamanla anlıyor ve ‘birlikte’ hissediyorsunuz. Kimliğiniz ne olursa olsun, yeterlisiniz. Bu manevi savaşların artık diğer tarafındayım. Ne olursa olsun, kendine karşı değil dünyaya karşı meydan okuma tarafı. Kendin olmanın tarafı.”

“Buradayız! Birine aşık olduğunuzda, benim o kadın için tam olarak ne hissettiğimi anlayacaksınız.”


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam