22/01/2019 | Yazar: Aslı Alpar

LGBTİ+’lara yönelik artan hak ihlalleriyle ilgili soru önergesi veren HDP İzmir milletvekili Serpil Kemalbay KaosGL.org’a konuştu: “Hükümet meclisi işlevsizleştirse de HDP LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılığı gündemine almaya devam edecek.”

“Amacım LGBTİ+’lara yönelik hukuksuzluğu ortaya çıkarmak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+’lara yönelik artan hak ihlalleriyle ilgili soru önergesi veren HDP İzmir milletvekili Serpil Kemalbay KaosGL.org’a konuştu: “Hükümet meclisi işlevsizleştirse de HDP LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılığı gündemine almaya devam edecek.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir milletvekili Serpil Kemalbay dün (21 Ocak) LGBTİ+’lara yönelik artan hak ihlalleri ile ilgili soru önergesi verdi.

KaosGL.org, Kemalbay’a İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesini sordu. Kemalbay, soru önergesinin yanıtlanacağından kuşku duyduğunu ancak HDP’nin LGBTİ+ örgütleri ve aktivistlerinin mücadelesini Meclis’e taşımaya devam edeceğini söyledi.

Kemalbay, “Hükümetin Meclis’i işlevsizleştirmesi nedeniyle soru önergeleri de ne yazık ki işlevsizleştirildi. Gerçekten muhalif olan vekillerden gelen soru önergeleri ya hiç yanıtlanmıyor ya da uzun bir zamana erteleniyor. Soru önergelerinde uluslararası örgütlerden yaptığımız alıntılar dahi “incitici” ifadelerden sayılıyor ve çoğunlukla hazırladığımız soru önergesi geri gönderiliyor. Daha önce hazırladığım 5 soru önergesi iade edildi, bunun da geri gönderileceğini düşünüyorum” dedi.

“HDP LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılığı gündemine almaya devam edecek”

LGBTİ+’ların en temel insan haklarının ihlal edilmesine yönelik HDP’nin gelecek dönemde neler yapacağını sorduğumuz Kemalbay şunları söyledi:

LGBTİ+’ların karşılaştığı hak ihlalleri toplumumuzda diğer hak ihlalleri kadar görünüyor olmuyor. Birçok siyasi parti de bu eğilimi sürdürüyor. Ancak hak mücadelesi veren örgütler ve partiler LGBTİ+’ların yaşadığı ayrımcılığı gündemine almak zorunda. HDP de LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılığı gündemine almaya devam edecek. LGBTİ+ örgütleri ve aktivistleri yaşanılan ayrımcılığı görünür kılmak için büyük bir emek harcıyor. Düşünsenize, bir cinsel saldırı yaşanıyor ve şikâyetçi olan mağdurun ifadesi dahi alınmıyor, LGBTİ+’lara yönelik böyle bir pervasızlık var. Bu önergeyi vermekteki amacım da bu. LGBTİ+’lara yönelik hukuksuzluğu ortaya çıkarmak.”

İlgili haber:

“LGBTİ+’ların varlığının yok sayılmasından ne zaman vazgeçeceksiniz?”

 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam