11/03/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Eşcinselliğin suç kabul edildiği Nijerya’da grafik sanatçısı Raldie Young’un LGBTİ+ temalı tişört tasarımlarını gördünüz mü?

“Amacım, ötekileştirilen gruplara kendilerini gururla ifade etmenin bir yolunu sunmak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinselliğin suç kabul edildiği Nijerya’da grafik sanatçısı Raldie Young’un LGBTİ+ temalı tişört tasarımlarını gördünüz mü?

LGBTİ’lerin kriminalize edildiği ve eşcinselliğin yasadışı olduğu Nijerya’da grafik sanatçısı Raldie Young, LGBTİ+ temalı tişörtler tasarlıyor. Ülkenin en büyük kenti Lagos’ta ürettiği “Revolt x Raldie” markası altında ürettiği LGBTİ+ sloganların yer aldığı tişörtlerini Young, “aktivist bir giysi markası” olarak tanımlıyor.

NoStringsNG’ye konuşan Young “Benim amacım, ötekileştirilen gruplara kendilerini gururla ifade etmenin bir yolunu sunmak. İnsanları eşitliğe dair bilinçlendirmek” dedi.

Nijerya’da eşcinsel ilişki suç!

Nijerya’da eşcinsellik uzun süredir suç kabul ediliyor. Ancak 2013’te yapılan bir yasa değişikliği ile cezalar arttırıldı ve “eşcinsel cinsel ilişki”nin yanı sıra hemcins birliktelikleri de ceza kapsamına alındı. Ülkede 2017 yılında 42 erkek ‘eşcinsel eylemde bulundukları’ iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Young’ın tüm üretimleri için burayı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili haberler

Nijerya’da 42 kişi ‘eşcinsel eylemde bulundukları’ için gözaltına alındı


Etiketler: yaşam, moda
nefret